Ce ai face pentru o casa?

februarie 24, 2009 0

Unii omoara, inseala, falsifica, jefuiesc. Altii muncesc, fac datorii, fac sacrificii. Pentru unii sacrificiu inseamna ca nu mai pot circula cu Bentley-ul si trebuie sa se rezume la un BMW sau Audi. Pentru altii , inseamna ca trebuie sa isi dea jumate din salariu la banca. In functie de perspectiva din care privesti lucrurile, variaza si limita pana la care oamenii sunt dispusi sa mearga pentru a face rost de o casa. Si, apoi, exista demnitarii… Ei se deosebesc de cele doua categorii descrise mai sus pentru ca actiunile lor se petrec in doua faze: deschid gura mare si apoi o inchid si nu mai dau drumul…. Simplu, nu? Un articol pe aceasta tema, aici.
Va supun insa atentiei cazul lui Emanoil Negrut, fostul sef al corpului de control de la Guvern:
„El locuieşte în continuare într-o casă de la RA-APPS, de pe Strada Mihai Eminescu, nr. 82-88, şi după ce a fost demis de premierul Emil Boc. Conform legii, locuinţă de la RA-APPS primesc doar demnitarii care nu au o casă în Bucureşti. În declaraţia sa de avere, fostul şef al Corpului de Control a spus că deţine un apartament în sectorul 2 al Capitalei. Mai mult, Emanoil Neguţ a făcut obiectul unei investigaţii din Cotidianul, în care a fost scos la iveală faptul că acesta a primit de la ANL, în Bucureşti, o vilă cu cinci camere la preţ de garsonieră. Potrivit anchetei din Cotidianul, şeful Corpului de Control nu îndeplinea condiţiile de departajare a solicitanţilor impuse de ANL.”
Sau ca sa nu mai vorbesc de Eugen Nicolaescu si Koroly Borbely, pe care iesirea de la guvernare i-a luat prin surprindere…. de parca n-ar fi stiut inca de prin vara anului trecut ca nu o sa mai pupe ei post de ministru…. In locul lor mi-ar fi si jena sa ma agat de cele doua luni de gratie date de RAAPPS ca termen in care sa paraseasca locuinta de serviciu.  Cel putin in cazul lui Nicolaescu, care zice ca va plati chiria de 4800 de euro, dar casa in care vrea sa se mute e gata in mai. Sa fim seriosi! 4800 euro /luna? pe timp de criza economica? Si n-ai gasit o casa?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.