…ce-ar fi sa nu va mai uitati la fotbal? Dar la politica? "Ce … mea? Pai nu? Pai da!"

februarie 11, 2009 0

…evident, injuraturile de mai sus nu-mi apartin: sunt preluate din stenogramele cazului Valiza (Becali – Piturca, daca bine retin). Marturisesc spasit – nu sunt, n-am fost si (foarte probabil) nu voi fi niciodata microbist. N-am idee despre cine cu cine joaca, de ce joaca si care mai sunt rezultatele in campionate (parc-asa le zice). Cu (tele)spectatori ca mine, fotbalul s-ar baza cam pe aceeasi finantare precum scrima sau sahul, iar Gigi, Pitzurca & comp. n-ar mai avea ce valize de bani sa invarta, pentru ca intregul sistem pe asta se bazeaza – pe audienta. Care audienta, o fac aceeasi oameni care se isterizeaza an de an, meci de meci, etapa de etapa (parca asa le zice:) ca asista la „blaturi”.
Cu alte cuvinte, nu va suparati, singuri vi-o faceti. Ce-ar fi sa renuntati, fie si numai pentru o vreme, la fotbal? Sa vedeti ce iese…
Din nefericire, si in politica senzatia de „blat” devine din ce in ce mai acuta. Nu ni se mai ofera nici macar obisnuitele explicatii „de ochii lumii” pentru gesturi altminteri cat se poate de publice: de ce a fost nominalizat ex-ministrul pesedist Gabriel Oprea de catre … PDL la comisia SRI? Nu stim! De ce i-a fost retras sprijinul Luciei Hossu Longin in CNSAS? Bezna! Care a fost ratiunea din spatele luptei de la Interne? Putem doar specula!
In aceste conditii, nu mogulii de presa discrediteaza statul. Un om, da, poate fi discreditat pe nedrept printr-o campanie mediatica mestesugita. Un stat nu. Nu in fata propriilor cetateni, cel putin. Un stat se discrediteaza singur.
PS Nu va sugerez sa renuntati la politica, Doamne fereste! Spre deosebire de fotbal, astia tocmai de audienta se feresc ca de tamaie!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.