Ce mai aduce românul drept suvenir din Franţa: un excavator de 14 de tone

martie 5, 2009 2

Mi-a atras atenţia un comunicat de la Poliţia de Frontieră. Printre câteva maşini de lux furate şi depistate, aflăm şi de o captură deosebită: „În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus – jud. Maramureş au depistat pe raza localităţii Borşa un utilaj de mare tonaj şi un Volkswagen Passat, care figurau ca fiind furate din Franta, respectiv Italia. Astfel, utilajul tip excavator, marca Hitachi, de 14 tone, în valoare de 100.000 euro, a fost descoperit în incinta unei societăţi comerciale, din localitatea Borşa, iar în urma verificărilor s-a constatat că figurează ca fiind furat din Franţa. Din cercetări, s-a stabilit că autorii furtului sunt trei cetăţeni romani: T. Daniel de 26 de ani din Borşa, C. Augustin de 34 de ani şi V. Ştefan de 24 de ani, ambii din localitatea Moisei. Celor 3 bărbaţi li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Utilajul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. „
Dincolo de faptul că e o performanţă să furi şi să aduci tocmai din Franţa un excavator, ţin să transmit felicitările mele Poliţiei de Frontieră, la pachet cu o întrebare. Dat fiind că vehiculul de mare tonaj a fost descoperit în incinta unei societăţi, deci nu la vamă, cum a fost posibil să intre măgăoaia în ţară? Precizez că mi se pare puţin probabil să fi fost ascuns în bagaje, în roata de rezervă sau în şosetele vreunui contrabandist.
auto99_mare                   auto100_mare

VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Ce mai aduce românul drept suvenir din Franţa: un excavator de 14 de tone
  1. Lien Izatt

    I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

    iunie 19, 2014 Reply
  2. kumlama

    thank you!

    martie 17, 2015 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.