Ce n-a spus Liviu Dragnea în primul său interviu televizat după Rahova

Ce n-a spus Liviu Dragnea în primul său interviu televizat după Rahova

septembrie 20, 2021 2

Fostul lider al PSD condamnat pentru corupție și eliberat pentru bună purtare în spatele gratiilor a avut ieri prima ieșire publică televizată sub forma unui interviu față în față, la Realitatea Plus.

Cum era de așteptat, Liviu Dragnea a repetat aceleași acuzații aduse ”sistemului”, în fruntea căruia l-a pus formal pe Klaus Iohannis și despre care susține, acum, că este condus de generalul Pahonțu, fostul șef al SPP:

 • ”Problema nu sunt judecătorii și procurorii, ci această structură nenorocită condusă și azi de Pahonțu în numele lui Iohannis”.

Nici de această dată Dragnea nu adus nicio probă în sprijinul afirmațiilor sale, mărginindu-se să facă exact ce fac toți cei care repetă obsesiv astfel de teorii ale conspirațiilor despre ”binom”, ”axa Coldea-Kovesi”, ”republica procurorilor” etc.

De exemplu, Dragnea n-a explicat cum funcționează ”această structură nenorocită” condusă de generalul Pahonțu. Vine cineva și îi dă în plic decizia despre cum să arate o sentință? Sau se oferă judecătorul de la sine să facă un serviciu ”sistemului” în numele unui interes personal sau urmare a unui șantaj?

Bun, dacă presupunem că așa stau lucrurile și că Liviu Dragnea este complet inocent pentru faptele care au condus la condamnarea sa, cum dovedești ”abuzurile”? Doar vorbind despre o ”nenorocită de structură”? Nu, nu e suficient.

Prin urmare, în lipsa unei minime probe care să ateste fie și un capăt de informație care să ducă la concluzia că Liviu Dragnea e o mică victimă, tot ce spune fostul lider al PSD poate fi mai degrabă scenariul unei telenovele sau al unui film de tip Pablo Escobar.

Deloc n-a convins Liviu Dragnea în veșnica sa pledoarie pentru nevinovăție și nu va convinge pe nimeni niciodată în absența unei minime informații credibile.

În plus, mergând pe logica sa pur propagandistică, Liviu Dragnea n-a vorbit nici măcar despre motivația majoră care ar fi făcut dintr-un grup de judecători o masă de manevră pentru ”executarea” sa.

Ce pericol reprezenta Dragnea pentru ei? Sau de ce trebuia el condamnat ”pe nedrept”? Ce putea face mai mult decât un ”10 august” în care să asmută jandarmii, cu voia unei Viorica Dăncilă, pe o populație pașnică manifestând în fața Guvernului?

Peste doar un an și ceva de la condamnarea sa, și el și PSD ar fi fost oale și ulcele în alegeri și oricum ar fi pierdut puterea, culmea, oferind actualei coaliții o ultramajoritate (imposibilă azi din cauză că Ludovic Orban s-a grăbit să dea jos Guvernul Dăncilă, iar după un an de guvernare PNL a pierdut alegerile, iar PSD le-a câștigat)?

Deci, nu mai exista nici măcar ”pericolul politic” în fața lui Liviu Dragnea și PSD, ca atare de ce să-l fi condamnat judecătorii pe unul care nu mai conta în nicio structură?

Despre niciun astfel de detaliu nu a vorbit Liviu Dragnea. După cum n-a pomenit o vorbă despre dosarele în care apare numele său, cum de a ajuns inculpat în ele, dincolo de explicațiile conspiraționiste de tipul ”sistemului” care îi vrea răul sau al ”acestei structuri nenorocite conduse azi de Pahonțu”…

Avatar
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
2 comments on “Ce n-a spus Liviu Dragnea în primul său interviu televizat după Rahova
 1. Avatar

  Vlad

  Condoleante D.nei Alexandrescu ptentru pierderea Tatalui. Relativ la interviu, o singura propozitie: a dezamagit asteptarile. Nimic nou , nimic credibil , iar anuntul insistent de cateva zile , privind acest interviu si „primirea”eliberatului din „iadul” puscariei ,( asa cum a fost numita chiar de persoana in cauza) ,precum si „intrebarile”si raspunsurile . arata inca odata , dispretul ptr. romanii de rand care au ales ., chiar ptr. cateva minute acest post ,la ora indicata interviului „maret” .Adaug ca din presa, am aflatt ca ultimul partid al legionarilor a fost” Alianta pentru patrie”.

  septembrie 20, 2021 Reply
 2. Avatar

  Csaba Pataki

  Știam de interviu dar am mutat postul, se pare că realitatea tv a devenit postul de laudă a pușcăriașilor sau a celor care au fugit de mâna legii, nici dacă stă în cap dracnea nu va putea demonstra nevinovăția lui, și nici alții ca el, poate doar judecătorii corupți care-i iartă pe acești hoți ai avutului național, pe alături un pic, toți condamnă guvernul pentru scumpirea energiei, dar noi mai producem energie, suntem cu ce a făcut ceausescu, iar acest individ i-a alungat pe americani din marea neagră și se mai găsesc unii ca să-l laude !!!

  septembrie 21, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.