Ce nu aud de la primari? Un judecator poate juca la bursa?

mai 27, 2008 0

trei chestii.
 1. ce-as vrea eu sa aud de la un primar si nu aud? Poate sint imbecil, dar nu mai imbecil decit un candidat care insira gogosile obisnuite.
Nu voi mai da apartamente „tinerilor”, voi lista doar cazurile sociale extreme. Alea-s prioritatile, nu copiii consilierilor.
Nu se va mai construi nimic nou in Bucuresti – cine vrea sedii de firma sa puna mina sa renoveze, dar nu se va mai construi nimic de la zero timp de 10 ani. Totul trebuie sa se concentreze pe refacere si ordonare a haosului deja existent.
 Nu mai fac pasaje supraterane ca fac orasul mai urit decit e deja.
Nu exista contract confidential cu primaria, toate trebuie sa fie pe fata.
 2. Un grafic misto in Ziarul Financiar, pe prima pagina in varianta printata, despre cum influenteaza deciziile instantei jocul la bursa, in cazul unui proces al Cocor cu SIF Transilvania, inceput in 2007. Intrebarea care mi-a venit instantaneu: oare judecatorii au investit la bursa? Ieri, o decizie a Curtii de Apel Bucuresti in defavoarea Cocor a saltat actiunile cu 5%.
 3. Apartamente vechi ieftine. Ca la un semn, toata presa a sarit sa scrie ca apartamentele vechi s-au ieftinit; unele ziare au deschis prima pagina cu maretul titlu. Aceleasi prostii, tot felul de previziuni in conditiile in care transparenta e minima in ce priveste datele despre vinzari sau cumparari pe aceasta piata.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.