Ce să zică şi proaspătul meu stăpîn, Dinu Patriciu?

iulie 7, 2009 7

Cineva m-a sfătuit după postarea mea despre Crin Antonescu să fiu mai atent la ce scriu despre liberali, ca să nu-l supăr pe stăpînul meu, Patriciu. Autorul acestui sfat părea sincer îngrijorat de soarta mea, la vreme de criză, încît mă simt dator să-i mulţumesc. Şi încerc să ţin seamă de binevoitoarea sa sugestie,  începînd din acest moment, chiar dacă – din cîte ştiu – nu am nici o relaţie contractuală cu Dinu Patriciu.  Dar dacă o am şi nu ştiu? Nu-i mai bine să mă păzesc?
Aşadar! „Cu recunoscuta sa clarviziune politică, binecunoscutul om de afaceri consideră că Traian Băsescu nu va ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale pentru că va fi eliminat de la prima strigare. Domnul Patriciu avansează această evaluare a şanselor actualului preşedinte în contextul în care d-sa constată că Băsescu se află pe un trend descrescător care nu poate avea alt rezultat decît eliminarea sa din primul tur al competiţiei pentru prima funcţie în stat. Previziunile dlui Patriciu sînt cu atît mai interesante, cu cît d-sa a declarat în repetate rînduri că nu-l preocupă persoana lui Traian Băsescu, iar într-un recent interviu a afirmat că aria sa de preocupări exclude chiar şi ipoteza unei viitoare candidaturi personale la preşedinţia României,  deoarece şi varianta cîştigătoare i-ar limita drastic libertatea de acţiune. În aceste condiţii nu ne rămâne decît să ne întrebăm care dintre marii favoriţi ai turului doi al prezidenţialelor – domnii Crin Antonescu şi Mircea Geoană – va accede la Cotroceni. Dl Dinu Patriciu nu şi-a ascuns preferinţa şi încrederea în şansele dlui Antonescu, ceea ce ar putea mobiliza electoratul spre marea speranţă a României, de care România nu e conştientă încă, dar  cu siguranţă va deveni. Fiindcă, aşa cum arată dl Dinu Patriciu, Băsescu e pe un trend descrescător şi nu mai vede ăsta turul 2 decît de la televizor!”
Mulţumesc încă o dată sfătuitorului meu anonim fiindcă m-a luminat cum să-mi folosesc profitabil tastatura. Dar, serviciu contra serviciu – mă tem că dl Patriciu se înşeală. Contez pe discreţia dvs, voitorule al meu de bine!
PS. Ca să nu mă acuze careva de plagiat pentru „voitorul de bine” precizez că am împrumutat această formulare dintr-o respectuoasă scrisoare a lui Ion Creangă destinată lui Titu Maiorescu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.