Ce treabă are AUR cu ursul Arthur? Stelian Tănase: ”Suntem praștie cu logica”

Ce treabă are AUR cu ursul Arthur? Stelian Tănase: ”Suntem praștie cu logica”

mai 7, 2021 3
Analistul politic Stelian Tănase l-a criticat dur pe liderul AUR după  ce acesta a profitat de uciderea celebrului urs Arthur de căttre un prinț austriac.
Într-o postare pe pagina sa de socializare, Tănase se declară uimit că inclusiv oameni care detestă AUR folosesc același limbaj agresiv și revanșard.

Postarea lui Stelian Tănase despre agresivitatea liderului AUR

– ”George Simion a iesit într-o conferință de presă să-și facă numărul patriotic și să mai culeaga voturi. Brava tip! A protestat impotriva uciderii ursului Arthur. Ce bun prilej să-și exalte sentimentele vizavi de țarioară agrementate cu indignarea lui xenofoba. Am citit textul in dimineața asta după alte zeci de interventii pe acelasi subiect.
– Am aflat astfel că Simion are f multi aderenti, și mai ales că mulți români gîndesc la fel. Așa se explica cele 10% luate la alegerile parlamentare din decembrie. E un fond difuz – xenofob, misogin, extremist, antioccidental, antidemocrat – care uneori iese la surpafață. Pentru că e acolo, există, e neatins de transformarile din ultimii 30 de ani.
Mi s-a părut extrem de interesant (ingrijorător chiar) că oameni cu orientări f. diferite – multi declarat anti-AUR – folosesc aceleași argumente. Observ că s-a ajuns repede la ” demnitatatea națională”.⁸ S-a atins aripa patriotismului nostru mult prea vexat. Si uite așa ies la iveală complexele de inferioritate ale românului.
În plus se vede că suntem praștie cu logica. Repede generalizăm trecem de la unul la toți. Toți străinii, aristocratii, etc sunt de vină și trebuie stîrpiți. Hate-speech cît vrei! Mentalul nostru de lumpeni aflați la marginea Europei, dispretuiți, săraci, iata-l etalat în toată splendoarea. Suntem prea frustrați de o istorie adesea potrivnică. Unii propun să li se interzica unor intregi categorii – de-a valma ( străini aristocrati, inși cu bani, jetset) să mai intre in Românica noastră dragă,cea din care noi insine fugim cu milioanele. A se scuti!
Ce zice aprigul George Simion aflat brusc in asentimentul multora?
– Citez „Domnul ministru al Mediului, Tanczos Barna, care până acum nu a reacţionat la o crimă împotriva faunei din România şi împotriva demnităţii noastre naţionale. Un prinţ din Austria, Liechtenstein, a venit şi a omorât cel mai mare urs care vieţuia în judeţul Covasna. A plătit 7.000 de euro pentru acest lucru, nu este posibil să fim bătaia de joc a Europei, nu este posibil ca domnul Tanczos Barna – a cărui relaţie şi afinitate pentru judeţele Covasna şi Harghita le cunoaştem – să nu reacţioneze”.
– „Cerem instituţiilor europene să reacţioneze, cerem instituţiilor de cercetare penală din România să deschidă dosar penal împotriva acestui aşa-zis prinţ şi reamintesc tuturor că nu suntem groapa de gunoi a nimănui, pentru că aşa se interpretează. Se aduc tone de gunoaie şi se deversează în munţii noştri, vin unii şi alţii şi plătesc pentru copii, pentru a omorî animale şi pentru fel de fel de lucruri pe care nu ar putea să le facă în ţara lor!”
Cum zicea Conu Leonida – „și fandacsia-i gata! ” Eh, noi să fim sănătoși, că în rest…”
Sursa: Facebook/Stelian Tănase
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
3 comments on “Ce treabă are AUR cu ursul Arthur? Stelian Tănase: ”Suntem praștie cu logica”
 1. Avatar

  liviu livadaru

  maestre esti inteligent dar ‘cutra’- ce fac astia acum o facea pnl,usr + ,pdl acum catva ani,asa ca ………vorbesti de prisos

  mai 8, 2021 Reply
 2. Avatar

  livadaru emil

  Ce CUTRA e si logica asta , maestre……

  mai 8, 2021 Reply
 3. Avatar

  livadaru emil

  ce CUTRA e si logica asta , maestre

  mai 8, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.