Ce trebuie să știi atunci când îți cumperi un apartament într-un condominiu?

Ce trebuie să știi atunci când îți cumperi un apartament într-un condominiu?

iulie 14, 2021 0

Legea asociațiilor de proprietari ar trebui să aibă prevederi de care să se țină cont la încheierea contractului de vânzare-cumpărare al unui apartament dintr-un condominiu. Nu știi în ce te bagi. Ce vecini ai, dacă sunt civilizați, cum e asociația de proprietari cum e administratorul, cum se raportează vecinii la normele de conviețuire socială și la legislația țării, etc.?

La mine în blocul unde stau acum, o dată administratorul, apoi unul dintre președinții asociației de proprietari, au contribuit, din incompetență, să fiu inundată de 2 ori. Ei nu și-au asumat nicio vină. Amândoi erau și violenți, unul cu agresiuni fizice, iar altul cu agresiuni verbale. Doar în cei 7 ani de când stau aici, alți doi vecini au fost inundați, unul din vina aceluiași administrator, iar celălalt din vina noului președinte al asociației de proprietari.
Primul vecin inundat i-a tras un șut administratorului de a zburat omul pe ușă afară din apartament. Fiul său s-a dus la președintele asociației de proprietari de atunci și i-a tras un pumn de a căzut omul lat.
Actualul președinte al asociației de proprietari și cu vecinul inundat din vina presedintelui, au devenit amândoi agresivi, iar după ce s-au împăcat, au devenit agresivi cu o parte dintre ceilalți vecini, mai ales cu femeile.
Alt vecin a vrut să o bată pe femeia de serviciu și apoi peste un timp i-a tras un șut unui vecin mai tânăr. La astfel de evenimente vecinii sunt indiferenți mai ales pentru că și autoritățile la care se fac sesizări nu iau nicio măsură, ori tot din indiferență, ori pentru că sunt depășite de situație.

Cam atâta este doar despre ce am aflat eu și mi se pare că prea mulți vecini de la mine din bloc cunosc doar legea „de a fi tari în gură și în pumni”. Toate astea se întâmplă ultrastradal, în Drumul Taberei.

Proprietarii de apartamente din condominii, care au bun simț, sunt oameni de caracter, cunoscători ai legislației și ai normelor de conviețuire socială, cu ce au greșit să își cumpere apartamente, fără să stie ce vecini au, să ajungă să fie asociați forțat cu vecini violenți, fără bun simț și caracter, care nu cunosc normele de conviețuire socială și nu îi interesează nici respectarea și aplicarea legislației pentru asociațiile de proprietari sau conexă cu aceasta, etc.?

În condițiile acestea mi se pare absolut necesară punerea la punct a unui mecanism prin care potențialii noi proprietari de apartamente din condominii să știe lângă ce fel de vecini s-ar muta, în ce mod funcționează asociațiile de proprietari de acolo și alte amănunte care le-ar putea îngreuna viața în propriul apartament daca nu corespund cu principiile lor personale.

Ildiko Bădescu
Ildiko Badescu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.