Cea mai frumoasă amintire: regele Mihai și prințul Philipp pe plajă, la Constanța, în copilărie

Cea mai frumoasă amintire: regele Mihai și prințul Philipp pe plajă, la Constanța, în copilărie

aprilie 9, 2021 0

Trecerea în neființă, la 99 de ani, a prințului Philip al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a făcut înconjurul mediatic al lumii. Soțul de-o viață al actualei Regina Elisabeta a II-a era un model de noblețe și autoritate.

Anunțul decesului prințului consort, care avea titlul de duce de Edinburgh, a fost făcut de casa regală britanică.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

A petrecut 28 de nopți în spital, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața lui, potrivit BBC.

Era un model pentru casele regale din Europa și din lume, iar Regele Mihai i-a fost aproape de mic.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe pagina sa de socializare o imagine inspirată și emoționantă, în care apar Prințul Philip și Regele Mihai pe când erau copii.

Când fostul suveran al României a fost forțat să plece din țară după abdicarea de la tron cel care l-a primit la Palatul Buckingham a fost cel cu care se plimba călare în copilărie la malul Mării Negre.

”Din nou împreună: Regele Mihai și Prințul Philip (stânga) , pe plajă la Constanța, în copilărie”, a scris Tolontan pe facebook, alături de sursa fotografiei care leagă România de Casa Regală părăsită acum de un veritabil monarh cu blazon fără egal: prințul Philip (în stânga în imaginea principală):

„Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române”, transmite Casa Regală a României.

După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie, a precizat comunicatul familiei regale citat de News.ro.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.