Ceaușescu a pătruns la ședința PNL. Atacuri la baionetă între Ludovic Orban și Robert Sighiartău

Ceaușescu a pătruns la ședința PNL. Atacuri la baionetă între Ludovic Orban și Robert Sighiartău

iunie 14, 2021 2

Liderul PNL Ludovic Orban a spus că ședința conducerii partidului de astăzi s-a desfășurat normal, dar pe surse au apărut informații despre un război total în interior, pe fondul bătăliei pentru conducerea PNL dintre Florin Cîțu și actualul lider liberal.

Deputatul Florin Roman a fost primul care l-a atacat pe Ludovic Orban și l-a acuzat că joacă murdar și că poartă o campanie dură împotriva lui Florin Cîțu.
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău i-a reproșat liderului PNL că a trădat interesele partidului. El l-a comparat pe Orban cu Nicolae Ceaușescu, semn că stafia fostului dictator a pătruns din senin în ședința conducerii liberale, ca o blasfemie lipită pe trupul PNL.
Robert Sighiartău

„Nu mi se pare normal să spuneți minciuni și să ne faceți trădători. Acesta este un sindrom ceaușist – cine nu e cu noi e împotriva noastră. I-ați făcut pe toți trădători cei care nu sunt cu dvs, numai Ceaușescu îi numea pe toți trădători. Prietenii dvs duc o campanie mizerabilă împotriva noastră, am fost și amenințat telefonic, voi depune plângere penală (…) Domnule Orban, înțeleg ca va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos. Ați ajuns să mă amenințati cu plângeri penale pentru ca respect statutul”, ar fi spus Sighiartău.

”Domnule Orban – mai rămâne sa amenințati ca veți cădea propriul guvern precum Dragnea sau sa faceți ce a făcut Tariceanu (aluzie la rupere). Cei doi au ieșit din viața publica rușinos. L-ați abandonat pe acel Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017 și în care am crezut, alături de care am fost. Dumneavoastră și nu altcineva ați abandonat interesele majore ale PNL și ați ales propriile interese. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern”, ar fi spus Robert Sighiartău, conform surselor HotNews.ro, participante la ședinta BEX.

În replică, Ludovic Orban a spus că va stabili cu Florin Cîțu termenii campaniei electorale interne. ”Colegii dvs, prietenii dvs duc o campanie mizerabilă împotriva celor care susțin alt candidat, eu nu sunt de acord cu atacuri murdare”, ar fi spus Orban, potrivit surselor citate.

Sighiartău: ”Nu l-am părăsit pe Orban la negocieri”

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat luni că nu l-a „părăsit” pe preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, aşa cum a susţinut acesta, şi a subliniat că nu a participat la negocieri deoarece nu a vrut să fie „părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”, relatează Agerpres.
„Nu, nu l-am părăsit (pe Ludovic Orban la negocierile de la Vila Lac – n.r.). Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac II pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”, a spus Sighiartău înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, a fost „părăsit” de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional „pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”.

Rareș Bogdan amenință că scoate la bătaie artileria grea

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a continuat, luni, seria declarațiilor belicoase la adresa liderului PNL, Ludovic Orban, care a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de liberali.

”Eu am dus lupte grele, cu Dragnea, cu Ponta, eu în războaie mă simt prefect. Mai bine mă lasă să-mi cultiv grânele decât să mă bage în război pentru că pierde războiul”, a declarat Bogdan după ședința conducerii PNL.

Europarlamentarul liberal a declarat că Ludovic Orban și-a negociat funcția de președinte al Camerei Deputaților, sacrificând ministere importante precum dezvoltarea, agricultura sau transporturile.

”Din punctul meu de vedere, care am făcut campanie pe dezvoltăm România, cu bani europeni, cred că pentru noi era important să putem continua cu un ministru foarte bun, la dezvoltare, la transporturi. Sigur că într-o negociere nu poți să obții tot, dar măcar unul din trei, două din trei, dar niciunul?”, a mai spus Bogdan.

El a precizat că nu se pune problema unei renegocieri a portofoliilor din Guvern cu partenerii de la USR PLUS și UDMR.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.