”Cei care conduc PSD azi m-au vândut”. ROMEXIT – noul nume al vechiului Liviu Dragnea

”Cei care conduc PSD azi m-au vândut”. ROMEXIT – noul nume al vechiului Liviu Dragnea

iulie 15, 2021 1

UPDATE. Liviu Dragnea a vorbit imediat la ieșirea din penitenciar. Din declarațiile sale, rezultă foarte clar care va fi discursul său de aici înainte: ROMEXIT.

Adică, un discurs ultranaționalist, populist, împotriva Europei.

”Cei care conduc PSD azi m-au vândut. Mă consider deținut politic. Dacă am cu cine și pentru cine, atunci voi face politică. PSD e praf. Nu există opoziție. Nu am acceptat să-mi recunosc vinovăția. Ați văzut ce s-a întâmplat cu România în acești doi ani de suferință a mea. PSD e în buzunarele SRI. România a ajuns o dictatură”, a spus Liviu Dragnea.

Declarațiile sale arată că fostul lider al PSD nu renunță.

Planul pornit în 2016, odată cu ajungerea la putere, nu a fost îngropat de Liviu Dragnea.

Vorbind de dictatura lui Iohannis, de agresiunea multinaționalelor, de ”deșteptarea României”, Liviu Dragnea se visează iar un fel

Știrea zilei a explodat pe toate canalele: instanța a admis, în sfârșit, cererea lui Liviu Dragnea de a fi eliberat condiționat, după ce a executat 2 ani și 2 luni de închisoare din pedeapsa totală de 3 ani și 6 luni.

Nu mai contează acum epopeea acestei acțiuni de eliberare, dacă a greșit sau nu acordând interviu online Ancăi  Alexandrescu (pentru care a fost sancționat, deși avusese acordul Penitenciarului) sau dacă s-a comportat sau nu ca un deținut-model și s-a îndreptat ca om, prin pedeapsă penală – scopul justiției.

Ce contează este cum va arăta ”noul Liviu Dragnea”.

Fostul lider al PSD în perioada 2017-2019 este cel care, alături de Călin Popescu Tăriceanu, a declanșat operațiunea ”ROMEXIT” – ieșirea de facto a României din UE cu scopul protejării clanurilor politice penale, băgate până-n gât în afaceri cu banii statului, în împărțit funcții pe șpagă și trafic de influență (vezi episodul recent cu liberalii din biroul ministrului Drulă) și la sugrumarea oricărei forme de opoziție, fie ea și în justiție, față de autorii acestui plan și aliații lor.

Aceasta a fost calea aleasă de Liviu Dragnea pentru a-și salva pielea.

A fost pariul său. Pe care l-a pierdut. Spunea chiar el însuși: ”Ce credeți, că ăștia mă vor lăsa în pace?”.

Se referea la cei cu care pornise lupta, persoane încă neidentificate, nominalizate sau măcar acuzate direct, toți prezentați generic sub titulatura ”statul paralel”.

Nu Dragnea a inventat structurile de forță și nu el i-a învățat pe mulți dintre ocupanții funcțiilor din servicii, justiție sau aparatul funcționăresc de stat să joace după cum le cântă baronii, pentru conservarea propriilor avantaje.

Dragnea doar a preluat zestrea folosită masiv de-a lungul regimurilor Iliescu, Constantinescu sau Băsescu, pe  care a încercat însă s-o supună cu mână forte, atunci când a devenit clar că libertatea sa este pusă în pericol.

În sinea lui, Liviu Dragnea a știut tot timpul că a greșit. Nu doar cu angajările în fals de la Teleorman, ci și cu multe alte afaceri cu adevărat ”greucene”, vezi caracatița TelDrum și miliardele drenate prin PNDL.

Doar că a crezut că statul acesta ”paradit”, în care legea a fost doar pentru unii, poate fi răpus dacă joacă ”la rupere” cu el.

N-a mers. Nu pentru că ”statul paralel” era mai puternic, ci pentru că Liviu Dragnea era din start culpabil pentru faptele sale (lucru valabil pentru majoritatea baronilor de orice culoare politică) și deoarece nu toți angajații din servicii, justiție sau ministere sunt simpli executanți de plastilină tip Lia Savonea, fosta șefă a CSM, sau Tudorel Toader, fost ministru al Justiției.

În ciuda presiunilor la  care au fost supuși de regimuri ca Dragnea-Tăriceanu, au rămas în organismul României și oameni integri, care n-au făcut altceva decât să aplice legea, cu bune și mai puțin bune.

De asta a plătit Liviu Dragnea, nu pentru că ”l-au lucrat serviciile” ori ”binomul Coldea-Kovesi”. Să fim serioși, odinioară pozau în tovarăși, de ce ar fi devenit Dragnea victima lor peste noapte doar dacă, între timp, n-ar fi ieșit la iveală probele și faptele, catalizate și de aroganța lui declarativă față de ”sistem”?

Ar fi scăpat el mai ieftin dacă nu declanșa atacul la justiție și ROMEXIT?

Probabil că da. Sunt cazuri de mahări politici care fie s-au ”predat” la timp, s-au retras ori au făcut un pact de neagresiune cu ”sistemul”. Fără îndoială că există încă ”stat paralel”, că au existat sentințe dirijate politic și iertări pe șest, împotriva legii și în defavoarea întregii societăți care plătește impozite pentru a fi protejate de un stat de drept funcțional.

Dar la fel de adevărat este că Liviu Dragnea a greșit, a încălcat legea și trebuia să plătească pentru asta. Și va trebui să plătească, dacă se va dovedi cu probe, și în alte dosare aflate pe rol.

Însă revenim la întrebare: cum va fi ”noul Liviu Dragnea”? Va fi cel vechi? Adică, liderul ultranaționalist, antieuropean

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.