Stelian Ion, și Dragnea ți-a râs în nas! Ana Birchall torpilează politicul devenit cârpa infractorilor

Stelian Ion, și Dragnea ți-a râs în nas! Ana Birchall torpilează politicul devenit cârpa infractorilor

iulie 16, 2021 1

Eliberarea lui Liviu Dragnea o face pe Ana Birchall să pună în discuție legislația privind liberarea condiționată, care este mult prea permisivă, în opinia sa.

Într-o postare pe propria pagină de socializare, fosta șefă de la Justiție chiar în vremea lui Dragnea – care a dejucat practic planul acestuia de a scoate România din UE (ROMEXIT), via atacul la statul de drept – îi transmite lui Stelian ion, actualul ministru, că are deja în sertar un vechi proiect de lege privind înăsprirea condițiilor de liberare condiționată.

Legea actuală i-a permis lui Liviu Dragnea să iasă mai devreme din închisoare, iar altor infractori dovediți să fugă din România fără o minimă rezistență din partea statului.

Birchall nu mai vrea acum ca Dragnea și alții să scape de brațul legii.

Postarea Anei Birchall despre liberările condiționate marca Liviu Dragnea

”Fara patima, strict juridic, pentru cresterea increderii romanilor in justitie, in dreptate, consider ca se impune o discutie serioasa despre liberarea conditionata.
Da, conditiile pentru acordarea liberarii conditionate trebuie modificate, in sensul inaspririi acestor conditii.
In august 2019, desi stiam ca va deranja cuibul de viespi, am initiat un act normativ pentru inasprirea acestor conditii in baza carora se acorda liberarea conditionata: de exemplu, liberarea conditionata sa se raporteze NU la durata pedepsei detinutului ci la pedeapsa prevazuta de lege, cresterea varstei la 65 de ani, cresterea fractiei plus indeplinirea CUMULATIVA a conditiilor. Cu alte cuvinte, instanta de judecata poate dispune eliberarea conditionata DOAR daca sunt indeplinite cumulativ conditiile prevazute de lege NU doar fractia matematica a anilor petrecuti in inchisoare. In acest moment, nu este nevoie de cumularea conditiilor, tocmai de aceea se acorda destul de usor liberarea conditionata, ceea ce nu este deloc ok pentru ca liberarea conditionata nu este o obligatie a statului român, ci este un drept al detinutului pe care il poate exercita numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege!
Sigur ca dupa ce am prezentat aceste propuneri care efectiv ingreunau liberarea conditionata pentru TOATE infractiunile, deci inclusiv cele de coruptie, m-am ales cu inca o cerere de remaniere!
Acest proiect de lege este in Ministerul Justitiei din 2019!
Poate totuşi actualul ministru al Justiţiei, domnul Stelian Ion, are curaj şi propune spre adoptare modificările legislative iniţiate şi asumate de mine! Asa cum am spus, le are în minister! Doar să aibă curajul şi responsabilitatea să îşi pună semnatura pe ele şi să le adopte în guvern! Astfel, FAPTIC, se împiedică folosirea abuzivă a dreptului de liberare condiţionată!
Daca nu atunci putem sta in dezbateri publice ani de zile, cei responsabili vor continua sa se smiorcaie si sa se lamenteze ca ” eu vor dar nu ii lasa bau bau”… iar in tot acest timp liberarea conditionata va continua sa fie acordata foarte lejer iar increderea romanilor in actul de justitie va continua sa scada!

Fapte sau vorbe! Aceasta este diferenta dintre un om de stat, un politician asumat si responsabil ….si un politruc, nu!?”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.