Charles King. E bine sa retinem acest nume!

iunie 21, 2008 0

Joi, 26 iunie. La Roma, la Accademia di Romania. O conferinta organizata in parteneriat de Ambasada Romaniei de pe linga Sfintul Scaun (condusa de Marius Lazurca – va mai amintiti si acest nume, nu-i asa? Am mai scris aici despre tinarul, dinamicul, discretul si, dati-mi voie sa pariez pe asta, eficientul ambasador de la Vatican) si de Ambasada Georgiei de pe linga Sfintul Scaun. Se va numi „Mare Maggiore: Renaşterea Mării Negre”, iar cel care o va sustine este profesorul Charles King. Mai multe detalii, aici!
Stiu ca marea majoritate a celor care intra pe acest blog nu vor ajunge la conferinta cu pricina. De aceea, profit de ocazie sa va semnalez o carte scrisa de Ch. King, aparuta in limba romana la editura Brumar – editura condusa de Robert Serban, iar cartea tradusa de Dorian Branea si de Cristina Cheveresan – despre vecinul nostru cel mai tacut, dar si, probabil, cel mai dificil. Anume, despre Marea Neagra.
Am amintit in mai multe rinduri in postarile de pe acest blog despre nevoia de expertiza. Charles King, titularul catedrei Ion Raţiu de studii româneşti de la Georgetown University, va poate ajuta sa intelegeti mai bine ce am vrut sa spun cind m-am referit la experti.
Coperta o aveti mai jos. Cartea se mai gaseste in librarii.
cop-marea-neagra.jpg

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.