Nicolaescu mi-a tras tzeapa pe banii mei…

iunie 21, 2008 0

A trecut ceva timp de la ziua mea. Si dupa cum a poruncit ministrul Sanatatii, trebuia sa primesc acasa un plic cu doua taloane pentru analize obligatorii. Si zi dupa zi m-am tot uitat in cutia postala. Tata, mama, sotia, socrii au primit plicurile cu cateva saptamani inainte de a-si serba ziua. La mine…. sufletu’ …
Acum, doctorul de familie ma imbie sa vin sa-mi fac analizele, ca oricum sunt gratuite si fara taloanele lui Nicolaescu. Deci, fara sa vreau, am devenit parte din suvoiul care se cheama pierderi din sistemul sanitar. Doua bucati taloane imprimate platite, una bucata plic special, una bucata serviciu de livrare achitat la posta, toate degeaba.
Si degeaba incearca unii sa spuna: „las’ ca-i bine ca macar asa s-au mai dus si oamenii la doctor”. Eu zic: a fost risipa de bani. Daca intr-un sistem unde exista asistenta medicala gratuita, oamenii nu vor sa-si exercite acest drept e treaba lor. Nu trebuie sa platesti pentru nesimtirea ori inconstienta altuia. Iar cand toata aceasta metoda muncitoreasca de a lua sange poporului da rateuri peste rateuri, trebuie privita si in termeni de eficienta.
O solutie mult mai simpla ar fi fost urmatoarea: cine nu-si face setul anual de analize gratuite si ajunge apoi sa se interneze intr-un spital din cauza unei boli ce putea fi preventita sau descoperita mai devreme cu ajutorul acelor analize, trebuie sa-si plateasca spitalizarea.
Asa ca, dom’ ministru, stiu ca nu ma aveti la sufletel, dar sa ma lasati fara taloane… si sa-mi aratati ca am avut dreptate cand ziceam ca programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei e una din cele mai absurde si mai utopice masuri luate vreodata… e prea de tot… Dumneavoastra veti ramane cu argumentele teoretice, eu cu experienta traita a esecului pe care l-a avut, in cazul meu, programul acesta. Si cum inainte sa inceapa derularea programului inca ma numaram printre fumatori, platind asadar zilnic si taxa pe viciu din care a fost finantat programul, consider ca mi-ati tras tzeapa pe banii mei…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.