Chichirău, chitită să îngroape Iașiul. Barna îi susține planul anarhist, Chirica – legat de mâini și de picioare

Chichirău, chitită să îngroape Iașiul. Barna îi susține planul anarhist, Chirica – legat de mâini și de picioare

mai 11, 2021 0

Există locuri din România unde USRPLUS pare că nu are alt scop decât să îngroape viețile celor care au votat sau nu cu formațiunea lui Barna și Cioloș.

Este cazul Iașiului, unde echipa condusă tot mai iresponsabil de Cosette Chichirău, sursa răului actual, a respins a doua oară bugetul pe 2021, ceea ce înseamnă primul pas spre dezastru.

Cum era de așteptat, șefa USRPLUS din Iași a inventat o căruță de explicații menite să acopere gestul iresponsabil îndreptat împotriva ieșenilor.

În realitate, singurul motiv real pentru care ”supușii” lui Chichirău votează împotriva ieșenilor este că aceasta nu s-a împăcat cu gândul că a pierdut alegerile în fața primarului Mihai Chirica, nici el un monument de onestitate politică.

Mai mult, recent, Chirica a intrat în vizorul DIICOT pentru o afacere suspectă cu terenuri, dar până una-alta, el este primarul în funcție și e obligat să conducă orașul intrat acum în colaps.

Consecințele dezastrului provocat de clanul Chichirău la Iași au fost explicate chiar de Mihai Chirica:

„Începând cu data de 28 aprilie, nu s-a mai putut face niciun transfer dinspre bugetul statului. Consecința directă este următoarea: toate salariile la profesorii din învățământul preuniversitar privat sunt blocate în acest moment. Sunt blocate toate salariile pentru cei aproximativ 5.000 de lucrători care lucrează în sectorul public (…) și, sigur, celelalte resurse pentru furnizarea utilităților bunei funcționări a întregului oraș”, a declarat primarul Mihai Chirica, cu puțin timp înainte de vot.

La București, a fost exact la fel ca la Iași. Urmare a presiunii publice, consilierii USRPLUS au cedat și au votat în cele din urmă bugetul, după ce viceprimarul Horia Tomescu îi ceruse lui Nicușor Dan un lucru halucinant: să bage Capitala în incapacitate de plată – un dezastru mai mare decât la Iași.

Grav este că Dan Barna, vicepremier și copreședinte USRPLUS susține haosul de la Iași doar din motive de partid.

În loc s-o ia la întrebări pe Cosette Chichirău și s-o oblige să cedeze, ca la București, Barna a preferat să-l atace pe Chirica – un fapt care poate fi pe placul ”nucleului dur” al USRPLUS, dar care nu-i încălzește cu nimic pe toți ieșenii.

„La Iaşi este o situaţie mai particulară, pentru că actualul primar, deşi a evoluat, să spun aşa, politic, ca tip de geacă, a păstrat aceleaşi reflexe pesediste. Adică nu mai are geacă roşie, are o geacă galbenă. Este o metaforă cunoscută cu nişte preşedinţi de partide schimbând nişte geci de o culoare sau alta. Domnul Chirica, deşi şi-a schimbat tricoul roşu cu tricoul galben, a păstrat, din păcate pentru el şi pentru PNL, apucăturile pesediste”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Declarația lui Barna sună practic ca o invitație la anarhismul tip Chichirău; la iarnă, ieșenii au toate șansele să ajungă în frig cum au fost bucureștenii pe vremea lui Firea.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.