Cîțu zboară spre Bruxelles, face escală la Satu Mare și pune piciorul în prag: ”Nu se va mai lucra așa!”

Cîțu zboară spre Bruxelles, face escală la Satu Mare și pune piciorul în prag: ”Nu se va mai lucra așa!”

mai 11, 2021 2

Premierul Florin Cîţu a aterizat pe Aeroportul Satu Mare marţi, 11 mai, în jurul orei 11. Alături de el se află Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Premierul a fost întâmpinat de o delegaţie numeroasă în frunte cu deputatul PNL Adrian Cozma, prefectul Altfatter Tamas, subprefectul Radu Bud, preşedintele CJ – Pataki Csaba.

De la ora 11,50 va efectua o vizită de lucru la Centrul de Vaccinare situat în incinta Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt”, potrivit comunicatului de presă remis redacţiei Informația Zilei de Prefectura Satu Mare.

Va urma o vizită la Medieşu Aurit şi o întâlnire cu membrii PNL, la un restaurant din centrul municipiului Satu Mare.

Aflat în la întâlnirea cu edilii locali și însoțit de ministrul Lucian Bode (MAI, fost șef la Transporturi în Guvernul Orban), Florin Cîțu a transmis un mesaj ferm constructorilor și autorităților:

„Problema pe care o văd şi o vom remedia în această guvernare este că începem proiecte de infrastructură şi apoi durează şi durează şi durează. Şi acest proiect, înţeleg că a fost în 2007 prima intenţie, dar în 2015 a fost pregătit şi abia acum putem să vedem că se apropie de finalizare”, a declarat Cîțu.

„Ceea ce pot să vă garantez este că nu se va mai lucra aşa de acum înainte. Am învăţat din ce s-a făcut prost în ultimii 30 de ani, atât pe finanţări din fonduri europene, cât şi pe finanţările de la buget şi toate aceste proiecte de infrastructură pe care le pornim acum, şi aţi văzut că am pornit la Sibiu-Piteşti şi A7 şi sunt mai multe, vor fi făcute exact în termenul pe care ni-l asumăm de la început. Aici am vorbit clar, acest pod va fi terminat la finalul anului, este asumată, resursele financiare sunt puse la dispoziţie, trebuie doar să continuăm”, a continuat prim-ministrul.

Florin Cîțu a subliniat faptul că fiecare proiect de infrastructură va fi finalizat la termenul anunţat de la început.

„Nu este doar despre aceste obiective, este despre toate obiectivele de infrastructură în România care au fost tărăgănate ani de zile. Vom modifica şi legislaţia, vom avea şi resursele ca de acum înainte când începe şi avem un termen de finalizare, să ne ţinem de termen. România are nevoie de infrastructură şi este unul dintre obiectivele pentru care merg astăzi la Bruxelles”, a conchis premierul.

Autostra Transilvania este o mare nerealizare a tuturor guvernărilor, în ciuda sumele imense cheltuite până acum, în mare parte din cauza problemelor birocratice și a intereselor imobiliare care au blocat lucrările.

La aceste probleme, s-a adăugat lipsa alocărilor bugetare, mai ales în vremea guvenărilor Dragnea-PSD, care a canalizat toți banii spre consum, omorând astfel investițiile.

Premierul ”atacă” Bruxelles-ul, pentru a rezolva problema PNRR

De la Satu Mare, premierul va zbura spre Bruxelles, pentru miza cea mare: cele aproape 30 de miliarde de euro din PNRR, după cum anunțat el însuși ieri, în conferință de presă.

Voi pleca la Bruxelles zilele următoare. Pandemia va trece, avem dozele şi va trece această situaţie şi trebuie să ne gândim la cum accelerăm creşterea economică în perioada următoare. Soluţia pe care o avem acum este de a avea un PNRR de succes, să atragem cei 29,2 miliarde şi vă spun că se poate şi eu cred că vom fi printre singurele ţări din Uniunea Europeană care va atrage toţi aceşti bani”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful guvernului a spus că România va putea, cu ajutorul banilor atrași prin PNRR, să accelereze sau să consolideze creșterea economică.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că România va depune la Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai, el fiind principalul responsabil pentru respingerea de către UE a primul proiect PNRR, prost întocmit de ministerul condus de Ghinea.

Din acest motiv, premierul a decis să preia el hățurile PNRR de la Ghinea, ambii vor merge la Bruxelles în această săptămână pentru a negocia proiectele, astfel încît să nu mai apară noi rateuri.

La ora 20,15, premierul va participa la o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Guvernul României.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.