Cine va merge impotriva lui Basescu pana la capat?

noiembrie 20, 2009 0

Sa presupunem ca Traian Basescu va castiga alegerile. Sa presupunem ca nici nu se va schimba foarte mult in timpul urmatorului sau mandat. Din toate punctele de vedere. Nici in bine, nici in rau. Avand in vedere ca intr-un eventual mandat nu va mai avea complexul unei noi candidature, este foarte probabil ca majoritatea “caracteristicilor” care i-au atras cele mai dure critici sa nu se schimbe. Ba dimpotriva.
In aceste conditii (virtuale), cati dintre cei care acum critica, la fiecare pas, toate declaratiile, actiunile si faptele lui Basescu ar mai continua pe acest drum pana la capat, pana la sfarsitul celor cinci ani?
Cati dintre antibasescienii consacrati isi vor pastra linia “deontologica”, daca Basescu va mai castiga un mandat la Cotroceni? Cati dintre ei isi vor pastra ideile, credintele si principiile cu care il judeca acum pe Traian Basescu?
Sunt convins ca pentru orice dezertare din tabara antibasescienilor vor fi invocate toate motivele din lume. De la schimbarea obiectului adulatiei lor, pana la evolutia spirituala a subiectilor.
Este o posibilitate care poate foarte usor deveni realitate. Privind spre trecut, jurnalistii din Romania nu au avut ocazia sa se confrunte niciodata cu o astfel de situatie. Nu din “vina” lor, ci pentru ca niciodata pana acum un presedinte in functie nu a mai obtinut un al doilea mandat consecutiv.
Nu are sens sa pomenesc niciun nume dintr-o tabara sau dintr-alta, dar, tocmai pentru ca sunt consacrati, va las libertatea sa va ganditi la cine poftiti. Si, in functie de nume, si la probabilitatea ca ei sa isi uite credintele si sa isi paraseasca pozitiile intr-o zi, in doua, intr-o luna, intr-un an sau… cat o sa ii tina taria de caracter.
Obisnuit cu singura trasatura specifica solid impamantenita in comportamentul romanilor, intoarcerea armelor dupa bataia vantului mai puternic, tind sa cred ca cel putin jumatate dintre membrii antibasescienilor vor parasi destul de rapid corabia.
Ramane la fel de interesanta si varianta opusa. Cati dintre cei care (inca) il sustin pe presedinte ii vor mai ramane aproape? Si pentru cat timp? Asadar, cine va merge pana la capat cu sau impotriva lui Traian Basescu si cu ce pret?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.