Ciolacu nu se face bine! PSD ar fi în stare să-și bată joc iarăși de pensionari, cu pensii pe hârtie

Ciolacu nu se face bine! PSD ar fi în stare să-și bată joc iarăși de pensionari, cu pensii pe hârtie

iunie 15, 2021 2

PSD a batjocorit pensionarii de fiecare dată când a ajuns la putere. Metoda a fost simplă: le-a dat majorări de pensii, deși bugetul nu avea bani nici pentru pensii nemajorate (deficit bugetar), a împrumutat țara pentru a achita majorările de pensii, după care i-a jupuit pe pensionari prin inflație și prețuri umflate peste noapte, ca să acopere împrumuturile făcute pentru mărirea pensiilor.

Aceasta a fost rețeta dezastrului care a adus România în pragul falimentului și în colaps al sistemului public de pensii.

Deși a trecut în opoziție odată cu prăbușirea Guvernului Dăncilă, PSD nu se face bine.

Nici liderii săi, care lasă impresia că nu au înțeles nimic din răul făcut economiei țării și nici că dau doi bani pe înțelepciunea populației, inclusiv pe cea a alegătorilor săi.

Astfel, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că, dacă PSD va reveni la guvernare în urma moţiunii de cenzură, va pune în aplicare legea care prevede majorarea cu 40 de procente a punctului de pensie.

Întrebat cum va găsi PSD resursa bugetară pentru această majorare, Ciolacu a explicat că acest lucru se va face prin „schimbarea priorităţilor bugetare”.

Întrebat marţi seară, la România Tv, dacă un guvern PSD va acorda majorarea de 40% a punctului de pensie, în situaţia în care moţiunea de cenzură anunţată pentru această sesiune parlamentară va trece, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns: „Categoric”.

„Categoric. O să se facă o rectificare bugetară, o să avem alte priorităţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Acesta a detaliat modul în care PSD, dacă s-ar afla la guvernare, ar putea asigura resursa bugetară pentru majorarea pensiilor.
„Schimbăm priorităţile bugetare. Poţi să creezi venituri printr-o colectare coerentă şi mult mai…a scăzut colectarea pe timpul lor, faţă de PSD, cu zeci de miliarde. Ce se întâmplă? Avem în ce priveşte angajatorul faţă de angajat, stopajul la sursă, au acolo o diferenţă de aproape 50-70%. Asta se numeşte ineficienţă a unui Guvern”, a explicat Ciolacu.
Notă: imaginea de mai sus este o poză-caricatură apărută pe internet după ce Marcel Ciolacu a apărut în public cu bani ieșiți din buzunarul de la piept. Fotografia ar fi însă ceva cu adevărat pozitiv pentru PSD, dacă ar pleda pentru susținerea mediului privat. Căci doar așa ar avea bani mai mulți pentru pensii…
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.