Clotilde cere ajutorul consilierilor din Sectorul 1 pentru anularea afacerii ROMPREST. ”E deturnare de fonduri”

Clotilde cere ajutorul consilierilor din Sectorul 1 pentru anularea afacerii ROMPREST. ”E deturnare de fonduri”

iunie 15, 2021 0

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a propus, marți, în ședința Consiliului Local, rezilierea contractului cu compania de salubritate Romprest, cu care se află în conflict încă de la începutul anului dar situația s-a tensionat în ultimele săptămâni după refuzul companiei de a mai ridica gunoiul de pe străzi.

Ieri, șefa de la Sectorul 1 a postat pe Facebook ultimul update despre starea gunoiului din oraș.

”Avem confirmarea de la sortatori că Romprest a dus la sortare până acum gunoiul de la agenții economici (aceștia au contract separat cu operatorul de salubritate)! Nu de la populație. Pe banii plătiți de primărie. Această acțiune se numește deturnare de fonduri”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primăria sectorului 1 a semnat în iunie 2008 (primar Andrei Chiliman, PNL) contractul cu compania Romprest, pe o durată de 25 de ani. Valoarea estimată a contractului era atunci de aproape jumătate de miliard de euro, însă tarifele s-au modificat în timp.

Potrivit unor documente obținute de Economedia.ro, Romprest a înaintat primăriei la începutul anului o estimare de buget de 240 de milioane de lei, pentru servicii de curățare a străzilor, colectare și depozitare a deșeurilor și deszăpezire.

Primarul Clotilde Armand a refuzat să mai plătească o serie de facturi pentru anul trecut, în valoare de peste 14 milioane de euro, pe motiv că tarifele practicate de companie sunt de 4-5 ori mai mari decât în alte orașe și a acuzat compania că a facturat lucrări neexecutate în realitate.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.