Cioloș: ”Plecăm din Guvern”. Răspunsul lui Florin Cîțu întinde coarda coaliției

Cioloș: ”Plecăm din Guvern”. Răspunsul lui Florin Cîțu întinde coarda coaliției

septembrie 1, 2021 1

Liderii USR PLUS discută în ședința de partid de la ora 13.00 despre posibilitatea de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu sau de retragere de la guvernare, dacă premierul Cîțu forțează adoptarea programului Anghel Saligny, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat, miercuri, la Digi24, că miniștrii formațiunii sale politice se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea noului program tip PNDL, numit “Anghel Saligny”.

Premierul Florin Cîțu a făcut miercuri primele declarații după scandalul pe care l-a provocat în coaliție prin încercarea de a adopta OUG pentru programul Anghel Saligny (50 de miliarde de lei pentru baronii locali), în ciuda opoziției din partea USR PLUS.

”Acest proiect va trece. Nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție”, a declarat Florin Cîțu când a fost întrebat de ziariști de ce vrea să adopte în guvern un proiect care nu are avizele de la Ministerul Justiției.

Întrebat în mod repetat dacă proiectul de ordonanță de urgență are avizul Ministerului Justiției, Cîțu a refuzat să răspundă punctual.

Primul-ministru a mai spus: ”Eu nu mă uit pe avize. Dacă există un dubiu, întrebăm secretarul general al Guvernului. Am întrebat secretarul general al Guvernului și Ministerul Dezvoltării dacă procedurile legale de avizare au fost respectate și au spus că au fost respectate”.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Cioloș: ”Plecăm din Guvern”. Răspunsul lui Florin Cîțu întinde coarda coaliției
  1. Avatar

    Aurel

    Astept de cca. noua luni , concretizarea unor promisiuni ale actualilor parteneri din guvern, sau macar intentia de a le realiza. Numai ca in loc de acestea, ne-au lovit cu forta , prin scumpirea masiva a gazelor naturale si a electricitatii. Amintesc ca in anii anteriori , vara se cumparau gaze din exterior si depozitele erau pline. In privinta enegiei electrice ,firmele care iau energie dela Portile de Fier,Cernavoda , sau microcentrale aflate pe traseul unor rauri , aliniaza preturile cu cele dela CET Oltenia , care vinde energia mai scump, datorita poluarii carbunelui folosit la producerea acesteia . Intreb care sunt criteriile pentru selectarea de catre ANRE a firmelor care vand energie ?

    septembrie 1, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.