Cioloș: ”Plecăm din Guvern”. Răspunsul lui Florin Cîțu întinde coarda coaliției

Cioloș: ”Plecăm din Guvern”. Răspunsul lui Florin Cîțu întinde coarda coaliției

septembrie 1, 2021 1

Liderii USR PLUS discută în ședința de partid de la ora 13.00 despre posibilitatea de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu sau de retragere de la guvernare, dacă premierul Cîțu forțează adoptarea programului Anghel Saligny, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat, miercuri, la Digi24, că miniștrii formațiunii sale politice se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea noului program tip PNDL, numit “Anghel Saligny”.

Premierul Florin Cîțu a făcut miercuri primele declarații după scandalul pe care l-a provocat în coaliție prin încercarea de a adopta OUG pentru programul Anghel Saligny (50 de miliarde de lei pentru baronii locali), în ciuda opoziției din partea USR PLUS.

”Acest proiect va trece. Nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție”, a declarat Florin Cîțu când a fost întrebat de ziariști de ce vrea să adopte în guvern un proiect care nu are avizele de la Ministerul Justiției.

Întrebat în mod repetat dacă proiectul de ordonanță de urgență are avizul Ministerului Justiției, Cîțu a refuzat să răspundă punctual.

Primul-ministru a mai spus: ”Eu nu mă uit pe avize. Dacă există un dubiu, întrebăm secretarul general al Guvernului. Am întrebat secretarul general al Guvernului și Ministerul Dezvoltării dacă procedurile legale de avizare au fost respectate și au spus că au fost respectate”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.