VIDEO. Pe acoperișul mașinii… După uraganul din SUA, e rândul Europei. Spania, devastată de furtuni, grindină și inundații

VIDEO. Pe acoperișul mașinii… După uraganul din SUA, e rândul Europei. Spania, devastată de furtuni, grindină și inundații

septembrie 1, 2021 0

Nopțile trecute, efectul provocat de ”coada” uraganului care a făcut ravagii în SUA s-a extins și pe coastele Europei vestice. Așa au explicat specialiștii meteo citați de presa din Peninsula Iberică valul de furtuni și ploi torențiale masive care s-au abătut peste mare parte din teritoriul spaniol.

Ploile și fulgerele care au început marți seara s-au soldat cu 237 de puncte afectate de furtuni, iar pompierii au efectuat 50 de intervenții legate de inundații în locuințe și plute de apă pe drum.

Confruntat cu anticiparea noilor inundații, Consiliul municipal Arganda del Rey a construit o fântână de colectare a apei în centrul orașului, la intersecția Paseo de los Navegantes cu Avenida de Valencia, pentru a se „apăra împotriva inundațiilor” și a evita noi episoade precum cele experimentate acum doi ani.

Pe tot parcursul zilei de miercuri, sunt așteptate averse și furtuni generalizate, care pot fi puternice și pot fi însoțite de grindină, conform previziunilor Agenției Meteorologice de Stat (Aemet), în Comunitatea Madrid, unde la miezul nopții a fost activată avertizarea portocalie. (risc important) în zonele metropolitane și Henares, în timp ce în rest este galben.

112 a activat Planul de pre-urgență al protecției civile împotriva riscului de inundații. „Zonele cu cele mai multe avertismente sunt Alpedrete, Valdemoro, Parla, Fuenlabrada, Rivas-Vaciamadrid și Madrid”, avertizează serviciile de urgență.

Avertismentele de ploaie și furtună vor rămâne active în regiune până la ora 23:00 a zilei de miercuri.

Parcurile închise în capitală

De marți după-amiază, pompierii consiliului municipal din Madrid au efectuat lucrări de inspecție la scupere în zonele în care apar de obicei buzunare de apă.

De asemenea, s-au intensificat sarcinile de colectare a frunzelor, care au fost deja întărite la începutul săptămânii pentru a împiedica ploile să le lipească de trotuar.

La intersecțiile cu cel mai mare impact circulator vor fi prezenți agenții de mobilitate din tura de intrare timpurie, iar EMT va permite un serviciu special de remorcare pentru a elimina vehiculele care au incidente pe suprafața M-30, potrivit Consiliului municipal ieri după-amiază. într-o notă.

Benicassim, în două ore cât jumătate de an

Un om stă pe acoperișul mașinii În jur e jale.

Cerul s-a deschis peste Benicàssim, un oraș din sud-estul Peninsulei, lângă Castellon, locul unde trăiesc mulți români. O furtună uriașă a descărcat 30% din precipitațiile totale anuale în acest oraș în puțin mai puțin de două ore.

Până la 155 de litri pe metru pătrat au inundat subsolurile și garajele, au imobilizat zeci de mașini pe drumurile publice, în special în jurul străzii Sigalero și au forțat pompierii Consorțiului Provincial Pompieri să intervină în zeci de servicii, inclusiv peste 40 de salvări în tot orașul, precum și patru salvări de oameni prinși.

Centrul de urgență al Generalitat Valencia a procesat 168 de apeluri și un total de 105 incidente legate de episodul de ploaie. În plus, șoseaua N-340 a fost ”tăiată” la înălțimea Castelló de la Plana, de la kilometrul 982 la 990.

Confruntat cu această situație, Consiliul municipal Benicàssim a coordonat un dispozitiv special împreună cu poliția locală, pompierii provinciali, brigada de lucrări și lucrătorii de curățenie.

Zeci de trupe, dintre care până la 60 de pompieri dintre ei, au lucrat ore în șir pentru a încerca să îmbunătățească situația, în special în sudul orașului, în jurul Heliópolis, unde unii locuitori au criticat lipsa serviciilor publice de la prânz, când a încetat să plouă.

„Din primul moment au fost activate toate dispozitivele și lucrările au fost coordonate, prioritizând acțiunile, pentru a evita incidentele și pentru a ajuta vecinii care au avut nevoie”, a explicat primarul municipiului, Susana Marqués.

Plaja din Sagunto, distrusă

Furtuna care a lăsat înregistrări de până la 228 litri pe metru pătrat (l / m2) în portul Sagunto, o cifră record în orașul valencian, conform consistoriului său, a obligat personalul de urgență să intervină în numeroase ocazii pentru scurgerea apei, salvarea vehiculelor și tăierea străzilor inundate.

Pe de altă parte, în Canet d’En Berenguer, unde s-au depășit și cei 100 l / m2, Poliția Locală a tăiat două străzi care au fost complet inundate, precum și promenada, după cum a raportat Centrul de Coordonare a Urgențelor Generalității.

Ambele municipalități au decis să-și închidă plajele din cauza pagubelor provocate de furtună infrastructurii și mobilierului, în principal nisipului și pasarelelor de acces, precum și a deșeurilor care s-au acumulat pe mal.

„Plaja din Puerto de Sagunto are o perspectivă sumbră și va trebui să muncim din greu pentru a-și recăpăta aspectul obișnuit și astfel să putem continua cu viaața noastră de zi cu zi”, a explicat primarul din Sagunto, Darío Moreno.

Moreno a cerut „să evite orice deplasare” și „precauție maximă”.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.