Cîțu bate cu pumnul în masa coaliției: să desființăm odată ” monstrul SS-Gestapo”!

Cîțu bate cu pumnul în masa coaliției: să desființăm odată ” monstrul SS-Gestapo”!

iunie 9, 2021 1

Premierul României pare să-și fi pierdut răbdarea cu ”monstru SS-Gestapo”, cum a fost etichetată celebra Secției Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției (SSIIJ) – o ”arătarie” judiciară creată de PSD și ALDE cu scopul de distruge justiția din interior și de a sabota lupta anticorupție.

Populată cu magistrați unii de o calitate îndoielnică și având sprijin la vîrful CSM (în epocile de tristă amintire Savonea și Marcu), SSIIJ a avut în Adina Florea un vârf de lance al atacului la magistrați incomozi, gen Laura Codruța Kovesi.

„Nu putem să negăm ceea ce scrie în raport, această guvernare face progrese în a elimina tot ce a fost introdus greșit. Asta nu poate nega nimeni. Cei de la Comisia Europeană susțin ridicarea MCV cât mai repede. Am făcut un proiect pentru desființarea SIIJ. În coaliție sunt discuții, voi merge în coaliție să explic de ce este important acest raport. Voi încerca să îi conving pe liderii coaliției ca asta este important. Ar trebui ca secția specială să fie desființată până la finele anului”, a declarat Cîțu.

Pe 18 mai, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că este de competenţa instanţelor naţionale să verifice dacă înfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din Justiţie, care are competenţa exclusivă de anchetare a judecătorilor şi procurorilor, respectă cerinţele prevăzute de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Potrivit Curţii de Justiţie a UE, „revine instanţelor naţionale sarcina de a verifica dacă reforma care a condus în România la înfiinţarea unei secţii specializate în cadrul Ministerului Public însărcinate cu anchetarea judecătorilor şi a procurorilor, precum şi normele privind numirea procurorilor încadraţi în această secţie nu sunt de natură să facă secţia menţionată permeabilă la influenţe exterioare”.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Cîțu bate cu pumnul în masa coaliției: să desființăm odată ” monstrul SS-Gestapo”!
  1. Avatar

    Aurel

    Intarziere nejustificata datorita ezitarilor ministrului de justitie Acum, are cale libera si se spera ca va grabi aceasta decizie de desfiintare a SS-ului.

    iunie 10, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.