Cîțu, contre cu Rafila: ”Statul nu poate susține testarea gratuită mai mult de 45 de zile”

Cîțu, contre cu Rafila: ”Statul nu poate susține testarea gratuită mai mult de 45 de zile”

decembrie 9, 2021 0

Florin Cîțu a comentat acid amânarea aplicării certificatului verde și măsurile de relaxare.

El a subliniat că PNL nu poate fi de acord cu susţinerea testării de către stat, pe termen nelimitat, pentru cei care nu se vaccinează și a afirmat că s-a agreat în coaliţie ca testarea să fie suportată doar 45 de zile.

„Trebuie să pornim de la ce am dorit cu acest certificat verde, de a crește rata de vaccinare. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare n-o să mai crească”, a spus Cîțu.

El a afirmat că statul va putea să susțină plata testelor timp de 45 de zile.

 „A fost agreată, nu înțeleg de ce ne-am duce mai departe. Rafila era acolo, a zis da. Nu văd care sunt argumentele să schimbăm acea variantă. De la 60 la 45. Mi se pare un timp rezonabil ca cei nevaccinați să se vaccineze. Vorbim de ceva vreme de această lege de certificat verde. Refuz să cred că cei care nu s-au vaccinat acum două săptămâni au vreo scuză”, a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă legea va trece până la finalul anului, Cîţu a precizat: ”Eu sper că nu este doar o tactică de a tergiversa aplicarea certificatului verde”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că există deja în lucru un draft de proiect de lege privind certificatul COVID, la care au lucrat specialişti din INSP şi parlamentari, el afirmând că speră ca legea să fie adoptată în Parlament în această lună, relatează Digi 24

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a reiterat, joi, că PNL nu susţine creşterea taxelor sau introducerea unora noi, adăugând că i se pare „o lipsă de efort” să se spună că nu se pot creşte veniturile bugetare anul viitor.

„PNL spune foarte clar că nu susţine creşteri de taxe sau să introducă alte taxe noi. Aceasta este poziţia noastră acum, nu are o limită în timp. Este poziţia pe care o avem noi, PNL. Am arătat că, după ce am scos taxele şi supra-accizele introduse în 2017 – 2019, am reuşit să încasăm mai mulţi bani la buget. Deci, se poate, asta într-o perioadă în care economia globală trecea prin cea mai mare criză din ultima 100 de ani. Mi se pare o lipsă de efort să spui că nu poţi să creşti veniturile în 2022 când nu mai ai nici criză economică globală, când nu mai ai nimic şi ai nevoie de taxe”, a declarat Cîţu, la Senat, întrebat dacă garantează că nicio taxă nu va fi introdusă nici după primele şase luni din anul viitor.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.