Cum poți prinde mai mulți crapi, fără a investi bani mulți în nadă și momeli de pescuit?

Cum poți prinde mai mulți crapi, fără a investi bani mulți în nadă și momeli de pescuit?

decembrie 9, 2021 0

Ești pasionat de pescuitul de crap? Acest hobby este ca un joc de noroc, dacă este privit din exterior. Dacă vrei ca în calitate de pescar să-ți crești șansele de a prinde crapi mari, atunci îți sugerăm să-ți completezi echipamentul de pescuit. Dacă vei avea scule de pescuit de calitate ridicată, nu mai rămâne decât să prinzi experiență în această activitate relaxantă și astfel pescuitul devine o artă.

Prin urmare, lucrurile sunt clare, trebuie să achiziționezi câteva articole de pescuit dedicate și să aplici tehnici și trucuri de pescuit, pentru a avea succes în prinderea speciei de pește vizată.

În prezent, ai posibilitatea de a prinde crapi mulți și fără a investi foarte mulți bani în nadă și momelile de pescuit. Ai nevoie doar de o lansetă de pescuit, o mulinetă de crap de calitate și să înveți să faci selecția peștilor din vad.

Pentru a crește distracția, ți-ai putea lua și o barcă gonflabilă de pescuit, mai ales dacă scopul tău este să explorezi locuri noi cu specii interesante de pești, pe întinderi mari de ape. Entuziaștii de pescuit preferă să pescuiască din bărci spațioase, cu stabilitate transversală mare, ce poate face față chiar și apelor mai agitate. De-a lungul anilor, producătorii de bărci pneumatice și gonflabile au reușit să realizeze astfel de ambarcațiuni profesionale, care răspund nevoilor pescarilor.

Pentru a avea succes la pescuit, evident pescarii au nevoie și de accesorii specifice, de anumite elemente prin care pot aplica mai eficient anumite metode și tehnici de prindere a peștiilor. De exemplu, ei sunt atenți și la alegerea cârligelor de pescuit, care trebuie să fie rubuste și foarte ascuțite, dar să aibă și dimensiunile potrivite pentru prada dorită.

În prezent, pescarii iubitori de pescuitul la somn, crap sau pescuitul la feeder folosesc senzori pescuit atașabili pe lanseta de pescuit sau pe sisteme dedicate prin care află imediat dacă un pește este în zona monturii și astfel au mai mult timp pentru a reacționa și a nu scăpa prada.

Aceștia reprezintă de fapt niște alarme de pescuit electronice, de forma unei role, cu șanț de ghidaj, care emit sunete sonore și eventual un impuls luminos, pentru o ușoară identificare a lansetei la care a venit trăsătura. Senzorii de pescuit sunt foarte utili, mai ales în timpul sesiunilor de pescuit nocturn.

Pescarii trebuie să aibă și un scaun de pescuit confortabil pentru a avea o partidă de pescuit odihnitoare. Scaunul poate fi multifuncțional, pliant sau proiectat să reziste pentru o greutate de 100 kg. Contează și geanta de pescuit sau rucsacul în care vor ține o serie de lucruri importante, necesare în această activitate. Rucsacul trebuie să fie din material de calitate, să nu deterioreze echipamentul de pescuit și nici îmbrăcămintea – pantalonii, hanoracul sau jacheta. Acesta este practic, util, asigură deplasarea confortabilă, transportul ușor al unor lucruri necesare la pescuit.

Geanta de pescuit ar fi bine să fie potrivită, rezistentă, impermeabilă la apă. Aceasta ar putea avea un design sportiv și o curea  sau două bretele ce permit purtarea ei pe umeri. Pescarii aleg de obicei genți de bună calitate, se gândesc la confortul bretelelor, dacă acestea sunt reglabile sau căptușite, dacă sunt din materiale respirabile.

Orice pescar trebuie să aibă și o cutie specială de pescuit în care depozitează mulinete, momeli, cârlige, clești, năluci, etc. Ea trebuie să fie astfel concepută pentru a organiza cât mai bine lucrurile de pescuit, în compartimente separate, concepute pentru diferite tipuri de obiecte.

Când alegi astfel de articole de pescuit este bine să verifici impermeabilitatea materialelor din care sunt realizate, rezistența și durabilitatea acestora, dispunerea buzunarelor, fermoarelor și a compartimentelor. Întotdeauna este bine să alegi articole de calitate ridicată, chiar dacă prețul lor este puțin mai mare.

 

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.