Cîțu, decizie radicală în relația cu PSD: spune ”pas” și nu mai merge la ședințele coaliției

Cîțu, decizie radicală în relația cu PSD: spune ”pas” și nu mai merge la ședințele coaliției

februarie 15, 2022 0

Liderul PNL și președintele Senatului România nu mai vrea să gireze jocul de scenă al PSD la guvernare și a decis să nu mai participe la ședințele coaliției.

Prin această decizie, Florin Cîțu încearcă să transmită un semnal de realism și sinceritate: nu putem ieși din criză, dacă nu le spunem oamenilor adevărul despre economie!

Reglementarea și plafonarea nu rezolvă problema prețurilor, avertizează președintele PNL, Florin Cîțu. El spune că soluția pe termen lung o reprezintă extinderea pieței și o ofertă mai bună. El a făcut această declarație în contextul discuțiilor privind soluțiile pentru creșterea prețurilor la energie.

„Reglementare, plafonare, toate aceste intervenţii nu rezolvă problema preţurilor, nu rezolvă nimic. Ascund, îţi bagi gunoiul sub preş, asta faci, dar asta nu înseamnă că gunoiul a dispărut. Îţi apare în altă parte. Singura soluţie pe termen lung o reprezintă investiţiile, extinderea pieţei, o ofertă mai mare”, a spus Cîţu.

El a propus un acord transpartinic pentru investiții în sistemul energetic.

„Îi invităm și pe cei de la USR, dacă doresc să vină – în care să ne asigurăm că în fiecare an investim un anumit procent din PIB în energie, dacă vrem să facem sistemul energetic până în 2026. Dacă nu, vom face tot felul de chestii pe termen scurt, îi amăgim pe oameni, că regăsim soluţii, dar nu sunt soluţii pe termen lung”, a spus Cîțu.

Întrebat de ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a prezentat propunerile pentru limitarea prețurilor în acest domeniu, președintele PNL a răspuns:

„Înțelegerea a fost că atunci când guvernul are soluțiile pregătite vine și le prezintă. Nu a fost niciun deadline”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.