Cîțu, la masa Europei. Premierul anunță că vin bani mulți pentru mari investiții, liderii UE îi întind mâna

Cîțu, la masa Europei. Premierul anunță că vin bani mulți pentru mari investiții, liderii UE îi întind mâna

mai 12, 2021 0

„Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”, a declarat premierul Florin Cîțu, în urma întâlnirilor cu oficialii europeni al Bruxelles.

Prezența sa personală în capitala UE arată că primul ministru este privit cu încredere, dovadă susținerea din partea Comisiei Europene pentru un PNRR adaptat nevoilor României, în special pe partea de mari investiții în infrastructură, cum spunea și premierul.

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit marți seară cu Ursula von der Leyen. Cei doi au avut programată o cină de lucru unde au discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Mulțumesc premierului Florin Cîțu pentru o discuție constructivă. Lucrăm împreună pentru a finaliza un plan solid de relansare și reziliență”, a scris președinta Comisiei Europene pe Twitter.

„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene pentru negocierile privind PNRR, așa cum confirmă și Ursula Von Der Leyen. România are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile și întâlnirile continuă și mâine. Vă țin la curent”, a scris premierul Cîțu pe Facebook.

După ce s-a întâlnit, marți seară,  cu Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, premierul Cîțu a discutat, miercuri, la Bruxelles, cu trei membri ai Comisiei Europene pentru a clarifica Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aflat încă în negocieri și care ar urma să fie depus oficial până la sfârșitul lunii.

După întâlnirea cu Margrethe Vestager (foto deschidere), vicepreședinte executiv, Cîțu a declarat că este „recunoscător Comisiei Europene pentru sprijin continuu, îndrumare și cooperare”.

Florin Cîţu susține că la întâlnirea cu un alt vicepreședinte, Valdis Dombrovskis, a insitat pe „reforme și investiții”.

„O discuție excelentă cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, privind aspectele fiscale și bugetare ale Planului Național de Redresare și Reziliență. Am reconfirmat obiectivul guvernului de a asigura o relansare economică și o creștere economică durabilă post-pandemie”, a afirmat premierul.

 

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.