Anunț oficial EMA: ce eficacitate au vaccinurile Pfizer și Moderna în fața tulpinii indiene a SARS-CoV-2

Anunț oficial EMA: ce eficacitate au vaccinurile Pfizer și Moderna în fața tulpinii indiene a SARS-CoV-2

mai 12, 2021 0

Vaccinurile anti-Covid care folosesc tehnologia ARN messenger, precum cele de la BioNtech / Pfizer şi Moderna, par a fi eficiente împotriva variantei care a provocat o explozie de cazuri în India, a declarat Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) miercuri, 12 mai, relatează Le Figaro.

Datele evaluate de autoritatea de reglementare europeană cu privire la eficacitatea vaccinurilor ARNm împotriva variantei B.1.617 ale Covid-19 sunt „încurajatoare”, a declarat şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri.

Acesta este, de asemenea, optimist cu privire la capacitatea vaccinurilor care funcţionează pe baza unui adenovirus, cum sunt cele produse der AstraZeneca / Oxford şi Johnson & Jonhson, de a proteja împotriva acestei variante. Marco Cavaleri a spus că aşteaptă date suplimentare din India, unde se administrează o versiune a vaccinului AstraZeneca.

„Până în prezent, în general, suntem destul de încrezători că vaccinurile vor fi eficiente împotriva acestei variante,” a adăugat el.

Patru vaccinuri sunt autorizate în Uniunea Europeană. Cele produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARNm, şi vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson, care utilizează tehnologia „vector viral” care susţine un tip de virus foarte comun, numit adenovirus.

Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în 44 de ţări, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a clasificat-o săptămâna aceasta drept „îngrijorătoare”, relateaza Mediafax.

S-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, deoarece sunt mai contagioase, mortale sau rezistente la anumite vaccinuri.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.