Cîțu mai ”rade” un demnitar: un secretar de stat la Mediu numit de baronul liberal Alexe

Cîțu mai ”rade” un demnitar: un secretar de stat la Mediu numit de baronul liberal Alexe

aprilie 20, 2021 0

”În primul rând vreau să vă anunţ că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu, citat de news.ro.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru PNL al Mediului Costel Alexe.

DNA a început urmărirea penală împotriva fostului ministru al mediului, Costel Alexe, după ce a descoperit că acesta ar fi pretins în mod direct, în perioada martie-aprilie 2020 aproximativ 22 de tone de tablă.

Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care Gelu Puiu se lăuda apropiaţilor cum a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli.

https://www.facebook.com/myrecorder/posts/3876301509152363

În presa locală, au apărut informații că fostul ministru al mediului, Costel Alexe, ar fi primit în cursul anului trecut, 300 de metru cubi de cherestea de cea mai bună calitate.

Lemnul provenea din cantoanele  silvice Dragoșa și Crăci, fiind tăiat ilegal în totalitate, afirmă presa de investigație.

Potrivit ”Ziarului Puterea”, după tăiere, lemnul a fost transportat la sediul firmei SC. TRANS LUKY SRL  din Suceava pentru a fi debitat, ulterior fiind transportat la ”ranch” –ul de la Iași a președintelui CJ Iași, Costel Alexe.

Ce rol a avut Gelu Puiu în afacerea baronului Alexe?

Gelu Puiu, demis din funcție de premierul Cîțu

Afacerea, derulată în vara anului 2020, ar fi fost făcută prin intermediul secretarului de stat de la Ministerul Mediului, Gelu Puiu și al primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin.

Potrivit acelorași surse media, primarul Virgil Sagin, i-ar fi cerut la rândul său administratorului SC. TRANS LUKY SRL, Luchian Vasile să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel Alexe.

Reamintim faptul că Saghin a fost este implicat și în situația angajării pe poziția de ditamai manager a ”chelneriței” de la Apele Române – Simona Iancu, nepoata soției lui Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviței.

Un inginer demn și o anagajată ”pe pile”

O tânără care a lucrat ca ospătăriţă, apoi a fost, pe rând, manager de cafenea, manichiuristă şi, vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviţei și care spune că a terminat Facultatea de Chimie a fost angajată pe post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad. 

Recorder.ro a dezvăluit cazul, după ce un inginer cu vechime, Gabriel Mustățea, a reclamat că tânăra a fost angajată fără concurs și că nu are niciun fel de experiență în gestionarea inundațiilor.

Simona Iancu (recorder.ro)

Oamenii susțin că Saghin ar fi încercat să o ajute pe nepoata sa prin alianță, fără a se aștepta ca demersul său să capete o asemenea dimensiune.

Reporterii ”News Moldova” l-au contactat pe primarul Virgil Saghindar acesta nu a dorit să ofere un punct de vedere cu privire la ”Afacerea Cheresteaua și Copacii”. 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.