Oana Pellea salută fermitatea lui Cîțu în demiterea omului baronului Alexe de la Ministerul Mediului

Oana Pellea salută fermitatea lui Cîțu în demiterea omului baronului Alexe de la Ministerul Mediului

aprilie 20, 2021 0

Decizia premierului Florin Cîțu de a-l ”rade” din funcție pe Gelu Puiu, secretar de stat la Ministerul Mediului, a fost primită cu satisfacție de jurnaliștii de investigații și de lideri ai societății civile.

Oana Pellea, actriță și militantă activă pentru protejarea justiției în perioada 2016-2020, a salut implicit pe pagina sa de socializare gestul ferm al șefului Guvernului de a-l ”zbura” din funcție pe omul propulsat de baronul liberal Costel Alexe la vârful Ministerului Mediului.

Artista a distribuit pe facebook postarea jurnaliștilor de la Recorder.ro, care au dezvăluit implicarea lui Gelu Puiu în afaceri cu lemn.

”Premierul Florin Cîțu a anunțat că secretarul de stat Gelu Puiu și-a dat demisia la scurt timp după publicarea dezvăluirilor noastre pe Recorder. Părerea mea e că partidul a decis să nu mai repete gafele majore făcute după materialele noastre anterioare despre politizarea instituțiilor publice. În sfârșit politicienii au înțeles că pur și simplu publicul nu uită atât de repede pe cât și-ar fi dorit ei”, a scris Alex Nedea pe pagina sa – postare redistribuită de Oana Pellea.

 

 

Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care Gelu Puiu se lăuda apropiaţilor cum a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

DNA a început urmărirea penală împotriva fostului ministru al mediului, Costel Alexe, după ce a descoperit că acesta ar fi pretins în mod direct, în perioada martie-aprilie 2020 aproximativ 22 de tone de tablă.

Potrivit unor surse, fostul ministru al mediului, Costel Alexe, ar fi primit în cursul anului trecut, 300 de metru cubi de cherestea de cea mai bună calitate.

Gelu Puiu, demis din funcție de premierul Cîțu

”Afacerea” derulată în vara anului 2020, ar fi fost făcută prin intermediul secretarului de stat de la Ministerul Mediului, Gelu Puiu și a primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin.

Potrivit unor surse, primarul Virgil Saghin, i-ar fi cerut la rândul său administratorului SC. TRANS LUKY SRL, Luchian Vasile să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel Alexe.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.