Cîțu: ”Nu poți avea două guverne în unul. Premierul Cioloș a plătit bani la PNDL, atunci era hoție?”

Cîțu: ”Nu poți avea două guverne în unul. Premierul Cioloș a plătit bani la PNDL, atunci era hoție?”

septembrie 8, 2021 0

Florin Cîțu a vorbit foarte tranșant la Digi 24 despre relația cu USRPLUS.

”Eu știu că unii voiau să avem două guverne, în unul singur, dar nu putem sabota viața românilor prin șantaj la actul de guvernare. Da, era o urgență PNDL3, care nici măcar nu va avea efecte mai devreme de un an și jumătate-doi, pentru că românii așteaptă să facem treabă. Oamenii nu au apă, gaze, drumuri, au trecut 8 luni și ce am făcut? Nu putem continua așa, când fiecare face ce vrea. Eu dau socoteală în fața românilor dacă nu se face treabă”, a spus premierul Cîțu.

Principalele declarații ale premierului Florin Cîțu

  • Dacă moțiunea de cenzură e citită mâine, intră în procedură, nu avem ce face. Eu am sesizat CCR, există dubii legate de semnături, înțeleg că în Parlament nu s-a dorit să se verifice semnăturile
  • Nu ne jucăm de-a guvernarea, rata pandemiei crește. Nu mai sunt 1.500 de paturi la ATI, ci 800. Cum poți spune că ești responsabil ca partid, ca ministru, să demisionezi în plină pandemie? Dacă avem nevoie de o ordonanță de urgență pentru a face rost de paturi sau pentru a plăti?
  • Alianța toxică USR PLUS – PSD – AUR trebuie să le explice românilor de ce suferă în iarna asta
  • Anghel Saligny e un proiect ale cărui componente sunt în programul de guvernare, cine spune altfel minte. A fost în dezbatere publică o lună. Au apărut discuțiile când se apropia data congresului la USR PLUS și au legat abuziv desființarea SIIJ de programul Anghel Saligny. Mi-au spus cu două săptămâni înainte că nu au o problemă cu Anghel Saligny, dar să trecem mai întâi desființarea SIIJ – care este în Parlament. Nu aveau nimic împotriva programului, voiau doar să obțină un avantaj de imagine.
  • Nu poți bloca procedura de avizare, e un abuz al ministrului Stelian Ion
  • Care e urgența pentru OUG Anghel Saligny? Urgența e că stăm de 30 de ani cu drumuri neasfaltate, localități fără gaze și apă. Dar să vorbim de ipocrizie: guvernul Cioloș nu a oprit PNDL2? Anca Dragu a făcut plăți prin PNDL2, deci atunci era sau nu hoție?
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.