Cîțu: ”Poate îl supăr pe premier, dar nu mă interesează. Sunt băiatul rău, e vorba de bani publici”

Cîțu: ”Poate îl supăr pe premier, dar nu mă interesează. Sunt băiatul rău, e vorba de bani publici”

ianuarie 12, 2022 0

Președintele PNL a dezvăluit în premieră că relațiile sale cu principalii politicieni liberali nu s-au deteriorat, așa cum se speculează în presă.

Motivul ar fi acela de a nu mai crea noi ”poli de putere” în interiorul partidului, așa cum s-a întâmplat în vremea fostului lider Ludovic Orban, ceea ce a dus la o fractură în PNL soldată cu plecarea fostului președinte (care a înființat un nou partid).

Într-un interviu pentru DC News, Florin Cîțu a explicat de ce a fost ales Nicolae Ciucă prim-ministru din partea PNL și ce relația are cu el:

”Astea au fost discuţiile atunci, să mergem într-o direcţie în care, tocmai ca să nu creăm această problemă cu polii de putere. Are susţinerea PNL, a fost propus de mine să fie premier, are susţinere dar tocmai pentru că am văzut anul trecut, şi asta este în România, nu că depinde de mine sau de persoană, aşa se fac lucrurile, am văzut şi în guvernarea PSD trei guverne la rând, unul după altul, am încercat să găsim o persoană care nu are aspiraţii politice dar doreşte şi a vrut să accepte în acest moment dificil să fie premier şi să îşi asume această responsabilitate”.

Într-o declarație foarte directă, în stilul care l-a consacrat deja, Cîțu a spus că, deși nu le este simpatic colegilor de partid, preferă să fie ”băiatul rău” când vine vorba de cheltuirea banului public.

La partid sunt variante şi vă spun că la partid eu sunt cel care de fiecare dată atrag atenţia că orice msură care implică bani publici trebuie să vină cu condiţionalităţi. Şi eu îmi asum acest rol de băiat rău, când e vorba de bani publici, şi poate supăr şi pe ministrul energiei şi pe premier, nu mă interesează, e vorba de bani publici, nu poţi să dai bani gratuiți tuturor, ei vor cere. Trebuie să pui condiţii”, a mai declarat Cîţu.

Întrebat dacă s-au răcit relațiile sale cu președintele Klaus Iohannis, liderul liberal a spus:

”Încă ne vorbim, ne sfătuim, discutăm, aşa cum v-am obişnuit, nu vă spun ce, dar am discutat de câteva ori chiar anul acesta. Da, de câteva ori deja, da, ne uităm amândoi la situaţia politică, la situaţia geopolitică”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.