Trump, împotriva fanilor antivacciniști, dar și a colegilor săi care recunosc că a pierdut alegerile

Trump, împotriva fanilor antivacciniști, dar și a colegilor săi care recunosc că a pierdut alegerile

ianuarie 12, 2022 0

Fostul președinte american Donald Trump a surprins pe toată lumea atunci când a declarat, într-un interviu, că este adeptul vaccinării anti-COVID.

Trump, care în mandatul său la Casa Albă a avut uneori poziții dure antivacciniste, și-a surprins acum chiar proprii fani, care l-au huiduit luna trecută, când a confirmat că s-a vaccinat cu a treia doză de de ser anti-COVID.

Acum, el merge și mai departe, după ce a lansat un atac împotriva politicienilor precum guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, pe care îi acuză de lașitate.

Vorbind pentru One America News Network, Trump a confirmat din nou că a luat rapelul și a adăugat:

„Am urmărit câțiva politicieni cum au fost intervievați și una dintre întrebări a fost: „Ați primit rapelul?” Pentru că aveau vaccinul la dispoziție… Și ei au dat un răspuns vag, care era de fapt un ”yes” mascat (…) Dar nu vor să spună, pentru că sunt fără curaj. Trebuie să spui asta, indiferent dacă ai făcut-o sau nu, spune-o.”, i-a mustrat fostul președinte pe politicienii care se tem să recunoască faptul că s-au imunizat ca nu cumva să piardă voturile antivacciniștilor.

Trump nu l-a menționat pe nume DeSantis direct, dar guvernatorul Floridei a ocolit în mod repetat întrebările dacă a primit o injecție de rapel anti-COVID-19.

Donald Trump a ieșit recent la rampă, după o lungă perioadă de prezență slabă sau chiar absență îndelungată din spațiul public, la mai bine de un an de la pierderea alegerilor de la finele lui 2020, câștigate categoric de democratul Joe Biden.

Trump, în război cu propriul partid din cauză alegerilor pierdute în 2020

Donald Trump și Mike Rounds

Republicanii de rang înalt strâng rândurile în jurul senatorului Mike Rounds, după ce acesta a suportat un atac usturator din partea fostului președinte Donald Trump pentru că a recunoscut că președintele Joe Biden a câștigat alegerile din 2020, relatează CNN.

„Cred că senatorul Rounds a spus adevărul despre ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 2020”, a declarat marți liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, pentru CNN. — Și sunt de acord cu el.”

Acesta este cel mai recent semn că mulți republicani – în special din Senat – sunt dornici să lase în urmă obsesia fostului președinte pentru alegerile din 2020 și să se concentreze în schimb pe un teren mai fertil: agenda Biden și eforturile lor de a prelua controlul în ambele camere ale Congresului, în 2022.

Cu toate acestea, Trump continuă să plutească deasupra partidului, având în vedere influența sa uriașă asupra bazei republicane, asupra republicanilor din Camera Reprezentanților și capacitatea sa de a atrage atenția asupra conspirațiilor sale absolute cu privire la rezultatul alegerilor din 2020.

Acest lucru a stârnit îngrijorări în rândul republicanilor de rang înalt că pretențiile sale cu privire la alegeri ar putea scădea prezența alegătorilor GOP (Partidul Republican) în toamnă, lucru pe care un număr de senatori colegi cu Trump îl acuză că i-a costat deja cele două locuri în Senatul Georgiei – și majoritatea – în ianuarie, anul trecut.

Cea mai recentă ieșire la rampă a avut loc în weekend, după ce Mike Runs a spus că orice „neregularități” de vot în 2020 nu ar fi schimbat rezultatul cursei.

„Alegerile au fost corecte, la fel de corecte cum am văzut. Pur și simplu nu am câștigat alegerile, ca republicani, pentru președinție”, a declarat Rounds pentru ABC News.

Acest comentariu bazat pe fapte a provocat o reacție dură din partea fostului președinte, care l-a numit pe Rounds „un nesimțit” și „ineficient” și a promis că „niciodată” nu-l va susține pe Rounds pentru a fi reales congresman.

„Este nebun sau pur și simplu prost?”, a spus Trump, despre Rounds, într-o declarație.

Surse din Partidul Republican citate de CNN spun că, în privat, Donald Trump realizează că influența sa asupra liderilor Partidului Republican este tot mai mică.

Trump intenționează să se prezinte din nou drept candidat la alegerile prezidențiale din 2024 din partea republicanilor.

Fauci îl face imbecil pe un alt senator republican

Directorul NIAID (Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase), dr. Anthony Fauci, a fost auzit făcându-l imbecil pe un senator republican, la audierea de marți a Comisiei pentru sănătate, educație, muncă și pensii din Senat, după ce senatorul în cauză s-a certat cu Fauci pe tema costurilor financiare ale statului pentru analizele sale pe teme medicale.

Senatorul Roger Marshall, unul dintre puținii senatori republicani din audiență care și-a folosit timpul pentru a ataca martorii, l-a criticat pe dr. Fauci la un moment dat în timpul alocat, după ce a arătat un cec mare fals care indicăsumele grele de salarizare plătite de către guvernul SUA expertului în boli infectioase.

Marshall a întrebat ulterior dacă dr. Fauci ar trebui să aibă un formular de dezvăluire financiară la dispoziția publicului larg, la fel ca și ceilalți martori din panel, inclusiv directorul CDC, dr. Rochelle Walensky.

Dr. Fauci a răspuns confuz, spunând că dezvăluirile sale financiare au fost disponibile public de ani de zile pe tot parcursul serviciului său la NIAID.

„Te înșeli complet”, i-a spus dr. Fauci lui Marshall, referindu-se la ideea că finanțele lui erau cumva un secret.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.