Cîțu trece la contraatac și pune piciorul în prag în fața asalturilor sindicale: ”Nu voi permite șantajul, în mandatul meu!”

Cîțu trece la contraatac și pune piciorul în prag în fața asalturilor sindicale: ”Nu voi permite șantajul, în mandatul meu!”

martie 28, 2021 0

Vineri, oamenii sindicalistului Ion Rădoi au garantat practic infectarea cu coronavirus a bucureștenilor care s-au înghesuit forțat la Metrou din cauza protestului ”spontan” pus la cale de angajații rebeli ai companiei de transport.

Circulația a fost blocată de sindicaliștii care au coborând în tunelul din staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

Față de această situație, primul-ministru nu a stat cu mâinile în sân și a trecut la contraatac.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, duminică, mai multe măsuri după protestul de la metrou, subliniind că nu va permite „şantajul” din partea „unui grup de oameni organizaţi în stil mafiot”, astfel:

  • recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi
  • instituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor
  • Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi

Premierul Cîțu a precizat că orice negociere cu sindicaliștii va fi făcută prin respectarea strictă a legii.

„Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi; instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală; sesizări penale care au fost deja făcute. În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continuă!”, a scris Cîțu pe Facebook.

Atât premierul cât și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, au fost foarte duri cu cei care au pus în pericol sănătatea populației.

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.