VIDEO. ”AUR, Simion, Șoșoacă și restul de scandalagii”. Reacții dure după atacul antisemit la Maia Morgenstern

VIDEO. ”AUR, Simion, Șoșoacă și restul de scandalagii”. Reacții dure după atacul antisemit la Maia Morgenstern

martie 28, 2021 1

Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern printr-un mesaj trimis pe e-mail, după ce aceasta a depus plângere penală la poliție.

Textul scrisorii de amenințare trimise pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat a fost publicat de actriță pe Facebook. Mesajul este semnat „din partea partidului AUR”, formațiune care neagă orice implicare.

În urma analizării mesajului primit de artistă, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală.

Oamenii legii au investigat dacă adresa de e-mail folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor, potrivit sursei citate.

Maia Morgenstern a primit mesaje de amenințare, pe care le-a făcut publice pe contul său de Facebook. Mesajul primit pe e-mail a fost semnat: „Din partea partidului AUR” și trimis de „Anderei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat, pe care actrița îl conduce.

„Iată ce primesc de sărbătoarea de Pesach (mare sărbătoare religioasă evreiască- n.r.). Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris Maia Morgenstern, alături de imaginile cu textul amenințărilor.

Mesajul deputatului USR Cristian Paul Ichim

”A venit momentul să ne gândim dacă AUR este un partid care are ce căuta în politica românească. E nevoie să fim un stat responsabil, cu un sistem de drept care să permită libertatea individului, libertatea de asociere și libertatea de opinie. Dar, în același timp, este nevoie să fim gata să sancționăm și să interzicem orice derapaj de la principiile democrației și să îi excludem pe cei care încalcă libertatea celorlalți și îndeamnă la ură.
Din punctul meu de vedere AUR este un pericol pentru democrație, iar atacul la adresa Maiei Morgenstern este o dovadă cât se poate de clară a ceea ce a început să producă această formațiune în societatea românească. Sunt unul dintre politicienii care nu are nevoie de victime pentru a înțelege pericolul acestui partid extremist. Nu cred că este nevoie să moară oameni și să deplângem o tragedie ca să ne dăm seama că avem de-a face cu extremiști periculoși.
Faptul că s-au dezis de acțiunile unui simpatizant care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern și cu incendierea Teatrului Evreiesc nu îi face mai puțin vinovați pentru incitare la ură.
AUR, Simion, Șoșoacă și restul de scandalagii care au pătruns în Parlament păcălind electoratul au început să își dea arama pe față.
Modul extremist și xenofob de manifestare al acestora, reacțiile și manifestările din Parlament (atitudinea și limbajul de la conferința de presă a lui Ionuț Moșteanu), sabotarea sistemului de sănătate (interesați de promovarea urii și dezbinării, dar nu de unitatea, sănătatea și viața românilor) arată că nu este o ,,Alianță pentru Unirea Românilor”, ci mai degrabă pentru dezbinarea lor și distrugerea valorilor morale ale acestui popor.
În fiecare discurs, cei de la AUR își promovează calitatea de demnitari cu drepturi absolute, dar sabotează această demnitate și responsabilitate asumată. Votul alături de PSD și atacurile directe cu privire la poziția României ca stat UE, care promovează diversitatea și buna înțelegere, reprezintă o jignire absolută a clasei politice din România, dar și a cetățenilor acestei țări.
Singura soluție responsabilă este disocierea de aceste practici și de cei care le folosesc politic.
Consider că AUR s-a situat în afara legii prin modul în care a acționat, prin propagarea urii și a compromiterii statului de drept. Sper să găsim resursele politice pentru a lua măsurile corecte și sper că România are anticorpii necesari din perspectiva juridică pentru a pune capăt acestor derapaje extrem de periculoase.”

Agresiunea incalificabilă din Parlament avându-l autor pe un deputat AUR

Deputatul Dan Tănasă (AUR) i-a aruncat, miercuri, cuvinte jignitoare, colegului său de Parlament, Silviu Dehelean, după ce în plen a fost dezbătut proiectul privind desfiinţarea Secţiei Speciale.

„Nu ţi-e, mă ruşine, să vii aşa la mine? Că ce? Păduche! Vii tu înspre mine să mă ameninţi că ce?! Dispari de aici! Dispari de aici! N-auzi?! Îţi ordon să dispari din faţa mea! Marş de aici!”, a fost una din replicile  deputatului AUR Dan Tănasă care a declanşat scandalul, potrivit România TV.

Alte declarații jignitoare făcute de deputatul Dan Tănasă (AUR) pe holurile parlamentului:

”Dan Tănasă (AUR): Noaptea ca hoţii şi voi la 2:30 noaptea eraţi în Cameră! Te bag eu în seamă când vreau! Stai acolo ca prostul că stai foarte bine!

Silviu Dehelean (USR): Omul ăsta a stat patru ani de zile alături de Stelian Ion şi am luptat în Comisia Juridică legile justiţiei şi este iniţiatorul „Fără penal”. Ca să fie făcut papagal şi să fie înjurat pe holurile Parlamentului e pur şi simplu penibil! (…)

Dan Tănasă (AUR): Care acuzaţii? Dacă magistraţii s-au pronunţat împotriva desfiinţării SIIJ, trebuia să-i lăsaţi pe magistraţi. Domnule ministru, am procese la Înalta Curte cu termene peste doi ani, domnule ministru!

Băi, dacă te bag în p***, zici că am ceva cu tine! Du-te în p*** mă-tii de bou! Cum îţi permiţi să vorbeşti aşa cu mine, băi?”

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale, cu 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.