Clotilde Armand: ”E un șantaj grav. Guys, nu voi ceda în fața amenințărilor voastre mafiote!”.

Clotilde Armand: ”E un șantaj grav. Guys, nu voi ceda în fața amenințărilor voastre mafiote!”.

iunie 9, 2021 0

”Ce se întâmplă acum este un șantaj inacceptabil, pe care statul român nu trebuie să-l accepte. Este inadmisibil. Repet: acest operator de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers. În orice capitală europeană, a doua zi ar fi oprit acest șantaj. Am făcut o cerere către ANRC pentru ridicarea licenței acestui operator șantajist. Noi dorim să-i plătim pe prestatori direct, nu prin firma de salubritate”, a declarat Clotilde Armand acum câteva minute.

Ea a anunțat că a fost agresată în trafic de un necunoscut agresiv.

”În această dimineață eram în trafic iar la stopul unui semafor un bărbat agresiv a venit spre mașina mea, a început să lovească cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori. Am raportat incidentul Poliției și mi-am văzut mai departe de drum.
PS: Guys, sunteți tot mai penibili. Nu mă intimidați și nici nu voi ceda în fața amenințărilor voastre mafiote”, a scris primărița de la Sectorul 1, pe pagina sa de socializare.
Clootilde Armand rămâne fermă pe poziție legat de oferta ROMPREST făcută la negocierile de ieri.
La discuțiile de marți de la Prefectură au participat reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1 în care prefectul Alin Stoica a propus o soluţie pentru continuitatea salubrizării în această zonă administrativă.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că ambele părţi au declarat că sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile funcţionale.

La finalul discuțiilor de marți de la Prefectură, firma de salubritate a înaintat o propunere cu care prefectul a fost de acord, conform căreia Primăria de sector ar fi urmat să plătească o primă tranșă din datoria de 120 milioane de lei pe care o are de achitat firmei, și că după ce acest lucru se va întâmpla va începe acțiunea de salubrizare.

Clotilde Armand a spus însă, miercuri, că nu este de acord cu această propunere și că sub nicio formă nu va accepta înțelegerea. Ea a adăugat că va mai avea discuții în acest sens.

Pe de altă parte, prefectul așteaptă raportul Gărzii de Mediu privind gunoaiele din Sectorul 1 și impactul acestora asupra sănătății oamenilor, pentru a lua o decizie cu privire la solicitarea de a fi declarată starea de alertă în sector.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în sector pentru a putea rezilia contractul cu actualul operator de salubrizare, despre care spune că are prețurile umflate și facturează lucrări neexecutate și pentru a putea încredința serviciul unui alt operator.

„Salubristul trebuie să asigure continuitatea serviciului. Nu are voie să întrerupă ridicarea gunoiului menajer, trebuie să asigure continuitatea serviciului, este lege. Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a declarat, luni, Clotilde Armand.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.