Iohannis, ”tânăr” și neliniștit din cauza iresponsabililor: ”Natura nu e groapă de gunoi. Să facem ceva!”

Iohannis, ”tânăr” și neliniștit din cauza iresponsabililor: ”Natura nu e groapă de gunoi. Să facem ceva!”

iunie 9, 2021 0

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri la campania ”Let’s Do It, Romania!” și va strânge deșeurile de pe malul râului Argeș, în județul Ilfov.

Acțiunea la care Klaus Iohannis participă are loc într-o zonă greu accesibilă, pe malul râului Argeș, în apropierea localității Dărăști, județul Ilfov, anunță Administrația Prezidențială.

”Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială din țară, cunoscută pentru inițiativele sale de mediu.

Klaus Iohannis s-a declarat mâhnit de gunoaiele de pe marginea drumului.

”Să facem curățenie până pe 18 septembrie. Am venit azi aici să adunăm gunoaie aruncate de concetățenii noștri care încă nu au înțeles că natura nu este groapă de gunoi. De asemenea marginea drumului, albia râului nu sunt groapă de gunoi. Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos. Nu e suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoi lăsată de cineva care încă nu a înțeles, trebuie să facem ceva. Această acțiune este un exemplu de a face ceva. Încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi. Depinde foarte mult de primari, de dascăli să facă muncă de conștientizare în școli. E momentul pentru acțiuni decisive, pentru a proteja mediul, pentru asta am venit astăzi aici împreună cu voluntarii de la Let”s do it Romania”, a spus președintele, în scurta sa intervenție din teren, unde s-a simțit bine printre tineri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.