Concertul ”Love of Lesbian”: cum a fost posibil ca doar 6 din cei 5.000 de oameni să se infecteze?

Concertul ”Love of Lesbian”: cum a fost posibil ca doar 6 din cei 5.000 de oameni să se infecteze?

aprilie 27, 2021 0

O noapte de parcă pandemia nu ar fi existat. Așa au definit organizatorii evenimentul din sala de concerte a Palau Sant Jordi din Barcelona, din urmă cu exact acum o lună, relatează Euronews.

5.000 de fani ai muzicii rock s-au bucurat de prezentarea grupului Love of Lesbian, o experiență de neimaginat în aceste vremuri, dar posibilă datorită regulilor stricte care trebuiau respectate înainte și în timpul concertului.

Participanții au purtat măști FPP2, oferite de organizatorii concertului, și au fost supuși unui test PCR și antigen înainte de a intra în spațiu.

Doar 6 din cele 5.000 de teste au fost pozitive, a detaliat ziarul La Vanguardia.

Existau intrări separate pentru fiecare dintre cele trei zone deschise publicului, zone de bar și facilități de toaletă. Spectatorilor nu li s-a permis să treacă dintr-o zonă în alta. A existat o aerisire deosebit de puternică pe tot parcursul serii, potrivit organizatorilor.

Concertul vine după un an fără precedent. Cu diverse carantine, distanțare socială și foarte puțină interacțiune interpersonală.

Concertul din 28 martie a fost organizat cu acordul guvernului spaniol, din dorința de a testa în mod real, dacă este posibilă reluarea evenimentelor cu mii de participanți, în condiții speciale de siguranță.

Biletele au fost vândute într-o singură zi la un preț cuprins între 23 și 28 de euro. Acest concert a costat organizatorii 200.000 de euro, dar asta este cel mai puțin.

Ce a contat mai mult a fost să arate lumii că te poți bucura de muzică live și să redeschizi concerte și festivaluri în această vară.

Un concert al solistului Raphael fusese deja susținut la Madrid cu puțin timp înainte de Crăciun, cu aproximativ 5000 de participanți, dar fără niciun acompaniament științific. Spectatorii au trebuit să se așeze separat și să păstreze distanța.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.