Bill Gates anunță la Sky News data când va avea loc sfârșitul pandemiei. ”Lumea va reveni complet la normal”

Bill Gates anunță la Sky News data când va avea loc sfârșitul pandemiei. ”Lumea va reveni complet la normal”

aprilie 27, 2021 0

Bill Gates a acordat un interviu celebrului post de televiziune Sky News, în programul ”Sophy Ridge On Sunday”, unde a dat asigurări că „lumea va reveni complet la normal la sfârșitul anului 2022, când va exista un exces de vaccinuri care face posibilă imunizarea întregii societăți”.

Multimiliardarul american a expus impresiile sale cu privire la procesul de vaccinare la nivel mondial și a insistat asupra importanței ca autoritățile să se pregătească pentru viitoarele pandemii.

Gates și-a bazat speranțele pe avansarea rapidă a vaccinării în marile țări dezvoltate, deoarece acest lucru ar elibera o cantitate mare de medicamente pentru locuitorii țărilor mai puțin dezvoltate.

„Cred că virusul nu va dispărea, dar până la sfârșitul anului 2022 vor exista foarte puține infecții”, a spus el în declarațiile de la Sky News.

„Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii (SUA) vor atinge niveluri ridicate de vaccinare în vara anului 2021, de aceea cred că de la sfârșitul anului sau începutul anului 2022, vaccinurile vor începe să fie distribuite în alte țări pentru a accelera sfârșitul pandemiei”, a subliniat el.

„Iar asta nu are mare legătură legat de ce se întâmplă cu vaccinurile Janssen și introducerea de alte noi remedii în campania de imunizare”, a adăugat Gates.

Prioritatea de vaccinare a țărilor dezvoltate

Omul de afaceri american a apreciat ca „deloc surprinzător” faptul că țările dezvoltate au acces prioritar la vaccin în comparație cu alte locuri mai puțin avansate.

„De fapt, situația epidemiologică din aceste țări a fost mult mai gravă. Nu este în totalitate corect, dar atunci când vor imuniza un procent ridicat din populație, vaccinurile vor fi disponibile tuturor”, a asigurat el.

Acțiuni de prevenire împotriva viitoarelor pandemii

În cele din urmă, Gates a rămas încrezător în învățăturile pe care această pandemie le-ar fi putut genera autorităților. Filantropul a regretat că nu a investit în sănătate pentru a putea răspunde unei astfel de situații.

„Sper să ne amintim acest lucru și să fim conștienți că soluția este să investim în asistență medicală. S-au pierdut miliarde de euro care, dacă ar fi fost cheltuiți pentru sănătate, pandemia nu ar fi afectat atât de mult întreaga lume”, a conchis el.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.