Consilierul ministrului Vlad Voiculescu: ”Nu ne vom opri din publicarea acestor date. Nu am făcut nimic ilegal”

Consilierul ministrului Vlad Voiculescu: ”Nu ne vom opri din publicarea acestor date. Nu am făcut nimic ilegal”

martie 12, 2021 0

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății acuzat că a accesat date secret de stat fără să fi avut dreptul legal, a declarat că nu renunță la funcția de sfătuitor pro-bono al lui Vlad Voiculescu.

Într-un interviu la Antena 3, Ștefan Voinea (despre care au apărut informații că ar fi dat parolele de acces unui frate de-al său) spune că nu a făcut nimic ilegal.

Mai mult, în declarațiile sale reproduse de stiripesurse.ro, Voinea anunță că el și echipa ministrului Vlad Voiculescu nu se vor lăsa intimidați și vor continua transparentizarea informațiilor.

Principalele declarațiii ale consilierului onorific al ministrului Vlad Voiculescu

  • Accesul nu este la baza de date, ci la un cont foarte limitat care nu contine informatii cu caracter secret, confidential sau personal. Accesul este limitat la date statistice precum numarul vaccinarilor din anumite centre si tipul vaccinului utilizat, sunt date cu caracter public. Accesul l-am primit in baza faptului ca sunt numit consilier onorific al ministrului si ma ocup de acest domeniu de transparentizare. Secretarul de stat Andreea Moldovan mi-a permis accesul. Contul este al Ministerului Sanatatii, foarte limitat ca acces. Accesarile au fost absolut legitime.
  • Este un lucru natural, am rugat-o (pe Andreea Moldovan) sa ma ajute pentru a avea acest cont care ne ajuta la transparentizarea datelor despre vaccinare. Repetm este un cont, nu o baza de data. Nu este un cont personal al nimanui, este special pentru minister.
  • (Premierul) pe mine nu m-a chemat si nu m-a intrebat, am explicat toate aceste lucruri ministrului si dnei Moldovan care are in subordine INSP. Este un razboi mediatic care are ca subiect de fapt transparenta. Nu inteleg pe cine si de ce am suparat. Ce va pot spune cu siguranta este ca nu am incalcat nicio lege.
  • Numirea mea ca consilier onorific imi permite legal sa accesez contul, sunt date de interes public si dvs ati trebui sa aveti nevoie. Doua fisiere Excel nu ar fi trebuit sa supere atatea persoane. Este suprarealist si hilar ce se intampla. Dar nu ne vom opri din publicarea acestor date.
  • Accesul este extrem de restrictiv pe acest cont, exista niste date statistice agregate, fara nume si alte informatii personale.Datele oricum nu sunt inregistrate la nivel secret. Povestea cu ORNISS este inca o gogomănie aruncata in spatiul public.
Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.