Ştefan Voinea, consiler al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dezminte că are frate în Germania: „Fratele meu e în România, este lector universitar la Jurnalism”

Ştefan Voinea, consiler al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dezminte că are frate în Germania: „Fratele meu e în România, este lector universitar la Jurnalism”

martie 13, 2021 0

Ştefan Voinea, consilier al ministrului Sănătăţîi, Vlad Voiculescu, s-a plâns, vineri, că s-a demarat o amplă campanie de fake news la adresa să, la scurt timp după ce un post TV a publicat, pe surse, o serie de informaţii controversate.

„O nouă zi. Un nou fake news. După ce ieri am aflat că am fost infractor, azi aud că am un frate în Germania care a accesat ilegal baza de date RENV. Ok. Dacă nu ar fi o situaţie atât de absurdă şi cu consecinţe serioase, ar fi aproape amuzantă”, a declarat Ştefan Voinea.

Consilierul lui Vlad Voiculescu a făcut trei precizări „cu care sper că acest subiect exagerat masiv să se încheie”:

1. Fratele meu e în România, este lector universitar la Jurnalism, locul unde cei care publică lucruri legate de persoană mea ar fi trebuit să înveţe cum se verifică o ştire. Fratele meu nu are nicio legătură profesională cu mine.

2. Nu am transmis nimănui parolă de acces la RENV, am folosit-o eu, doar că fiind weekend şi în deplasare cu familia am solicitat accesul că să pot să lucrez. Da, chiar dacă era weekend. Contul de acces la RENV nu conţine informaţîi personale, nume sau CNP-uri, ci numai date statistice de interes public.

3. Am încercat apoi să mă conectez şi pentru că eram pe drum am indicat care este adresa de IP fix (VPN) pe care o voi folosi. Acea adresă IP este alocată unui dată center din Germania. Deşi am anunţat colegilor din Minister nouă adresă IP, am încercat conectarea, dar nu am reuşit pentru că adresa nu fusese introdusă încă în lista acceptată de Registrul Electronic Naţional al Vaccinării.

„De ce ar fi catalogat acest lucru banal că fiind un atac cibernetic, înainte de-a se face o minimă verificare a situaţiei reale, îi las pe cei care au formulat aceste acuzaţîi să vă explice”, a precizat Ştefan Voinea, conform sursei citate.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.