Control politic de o noua natura, peste CNA si TVR. PS pt Avramescu

aprilie 24, 2007 0

Citez de pe NEWSIN:

NewsIn, 24 aprilie – Hotărârea privind stabilirea obiectului şi a datei referendumului pentru demiterea şefului statului adoptată, marţi, de plenul reunit al camerelor Parlamentului stabileşte şi constituirea unei comisii speciale pentru monitorizarea timpilor de antenă în campania electorală dinaintea referendumului.
Comisia parlamentară specială este constituită din cincisprezece senatori şi deputaţi. Din partea PSD în comisie sunt prezenţi deputaţii Eugen Nicolicea, Rodica Nassar, Bogdan Niculescu-Duvăz şi senatorii Adrian Păunescu şi Vasile Dâncu. În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia sunt reprezentaţi în comisie de deputaţii Cătălin Micula, Emilian Frâncu şi de către senatorul Constantin Dumitru. PD îi are în comisia pentru monitorizarea timpilor de antenă pe senatorul Cristache Rădulescu şi pe deputatul Valentin Iliescu, iar PRM pe deputatul Olguţa Vasilescu şi pe senatorul Mihai Ungheanu. Cât priveşte PC, acest partid nu are decât un reprezentant, pe deputatul Ionica Popescu, la fel ca şi UDMR, care este reprezentat de către deputatul Kelemen Hunor.

E o comisie abuziva. Gasparik deja a protestat. Am scris pentru Cotidianul de miine ca, daca Ralu Filip si Tudor Giurgiu (si ei sint chemati sa faca parte) calca pe acolo, vor legitima un nou abuz politic asupra unor institutii care, cu chiu cu vai, incearca totusi sa-si obtina o autonomie decizionala.
CNA si SRTVR nu pot ramine impasibili la o astfel de timpenie. Sau vor putea, ramine de vazut….
P.S. Pentru dl Avramescu, dizidentul, am citeva vorbe: Bine ati intrat in clubul Roncea. Nu va cunosc decit din vedere. Nu am nimic de impartit cu dvs. Dar mi se pare penibila toata joaca de-a protestul. Oameni ca dvs discrediteaza ideea de protest pe meleagurile astea. Pina si forma asta de manifestare e folosita in interes propriu pe aici. Daca era vreo problema cu cenzurarea opiniilor, ar fi plecat de aici altii care risca opinii cu adevarat ferme, TRU de exemplu, nu comentatori precum Avramescu. Din cauza unora ca Avramescu orice forma de strigat in cazuri cu adevarat grave devine simpla caricatura.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.