Corespondență de la Roma. Vor umbri antivacciniștii summit-ul G20 care dezbate strategia energetică a lumii?

Corespondență de la Roma. Vor umbri antivacciniștii summit-ul G20 care dezbate strategia energetică a lumii?

octombrie 30, 2021 0

Roma este al șaisprezecelea oraș din istoria G20 care găzduiește summitul șefilor de stat și de guvern. Primul summit a avut loc la Washington în noiembrie 2008, în timp ce ultimul – sub președinția saudită – a avut loc virtual în noiembrie 2020.

Roma este pentru două zile o capitală blindată cu drumuri și stații de metrou închise dar și școli interzise în prealabil de la ora 16:00 vineri și toată ziua de sâmbătă.

Roma este pregătită să găzduiască Summitul G20 programat pentru 30 și 31 octombrie.

Roma, încă în stare de ”pace”, înainte de summit-ul G20

Inima evenimentului va fi in cartierul Eur, cu o gamă impunătoare de oameni pentru a asigura siguranța celor mari ai pământului care au sosit în Orașul Etern cu zborurile lor de stat respective escortate de forțe speciale cu un aparat de securitate impunător.

”Cetatea Eternă” va găzdui toți șefii de stat și de guvern care vor reprezenta cele 20 de țări la summit.

Printre ei: Alberto Fernandez (Argentina), Scott Morrison (Australia), Jair Bolsonaro (Brazilia), Justin Trudeau (Canada), ministrul de externe Wang Yi și de la distanță Xi Jinping (China), Emmanuel Macron (Franța), Angela Merkel (Germania), Mario Draghi (Italia), Narendra Modi (India), Joko Widodo (Indonezia), de la distanță Fumio Kishida (Japonia), angajați pentru alegerile de duminică, de la distanță Manuel Lopez Obrador (Mexic), Moon Jae-in (Coreea de Sud), ministrul de externe Serghei Lavrov și de la distanță Vladimir Putin (Rusia), de la distanță Regele Salman (Arabia Saudită), Cyril Ramaphosa (Africa de Sud), Recep Tayyip Erdogan (Turcia), Boris Johnson (Marea Britanie), Joe Biden (Statele Unite), președintele Comisiei Ursula von der Leyen și președintele Consiliului Charles Michel (Uniunea Europeană). Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Peste 10.000 de oameni vor fi așteptați sâmbătă, nu numai din toată Italia, ci și din alte locuri din lume, ca să protesteze împotriva G20. Nu vor lipsi celebrii antivacciniști, care în Italia s-au dedat deja la acte de violență stradală.

Protestele ar putea umbri o reuniune de importanță majoră pentru mapamond, în care ca teme cruciale vor figura lupta împotriva pandemiilor și strategia energetică a lumii.

Foto principal sus: Ovidiu Burdușa, pe una din străzile din centrul capitalei Italiei, chiar în ziua summit-ului G20

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.