Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea face praf miniștri USR ai Sănătății pentru dezastrul pandemiei

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea face praf miniștri USR ai Sănătății pentru dezastrul pandemiei

octombrie 30, 2021 1

Fără a pronunța nume sau a comenta politic, renumitul neurochirurg Vlad Ciurea pune degetul pe rană legat de dezastrul din sistemul sanitar. Ministerul Sănătății (condus de Ioana Mihăilă, de la USR) este principalul responsabil, potrivit specialistului, pentru proasta pregătire a valului 4 al pandemiei de coronavirus.

”Este inadmisibil ca pandemia de COVID-19 să facă ravagii în România acum. Valul al patrulea trebuia să ne găsească pregătiți. Să avem medicamente, paturi suficiente în secțiile de terapie intensivă, resurse să facem teste multe (nu în număr limitat!), reviziile electrice și ale aparatelor necesare în tratamentul acestei boli! Spitalele dedicate pentru COVID-19, mă refer la Spitalul Modular din Pipera și la cel din Lețcani – sunt înca nefuncționale. De ce? Oamenii mor…

Aveam experiența anului trecut, dar nu am învățat nimic din aceasta! La cârma Ministerului Sănătății s-au perindat patru miniștri plini, pentru a ajunge acum la un ministru interimar care mai are responsabilitatea unui alt minister. În plină pandemie, noi nu avem management al sănătății la nivel înalt! Inadmisibil! DE CE?!

Dacă ar fi să tragem pe cineva la răspundere pentru această incredibilă brambureală, nici nu am avea pe cine, pentru că, acolo, la vârful sănătății, nu există un ministru plin, asumat, responsabil. Da, putem să îi întrebăm pe cei care au condus ministerul de ce sistemul de sănătate este la marginea prăpastiei, de ce nu sunt locuri în spitale pentru pacienții care au suferințe cronice (cardiace, hepatice, neoplazice), altele decât COVID-19. Dar rămânem cu întrebarea…

Iar marea lor problemă este că atunci când ajung la putere, nu știu ce să facă pentru oameni. Asistăm de luni bune la un spectacol jenant, împănat cu scandaluri, susținut de orgolii absurde și dăunător din toate punctele de vedere.

Din păcate, echilibrul și preocuparea reală pentru ieșirea din criză lipsesc și la nivelul Președintelui României. Desigur că domnia-sa își dorește rezolvări reale pentru crizele pe care le trăim, dar mesajele Președintelui Klaus Iohannis sunt. Ba susține un partid, ba condamnă alte partide …”, scrie Vlad Ciurea, în ziarul România Liberă.

Sursa: Vlad Ciurea/România Liberă

Foto principal: captură Digi 24

VoxPublica
VoxPublica
One thought on “Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea face praf miniștri USR ai Sănătății pentru dezastrul pandemiei
 1. Dunn

  Romania a avut acces la vaccin! VACCIN!

  Romanii trebuiau sa se vaccineze, atat si nimic mai mult.

  Relaxarea masurilor sanitare si redeschiderea economiei era necesara. Acest lucru a permis ca pentru prima data in istorie romanii sa-i depaseasca pe unguri la PIB per capita. Dar dincolo de asta erau oameni care nu aveau din ce sa mai traiasca, la propriu.

  Iohannis si Catu si-au facut treaba.

  Vaccinat ai o sansa de 10 ori mai mare de supravietuire in cazurile grave. Asta inseamna ca in loc de 500 de decese ar fi fost doar 50. In loc de 1800 internati la ATI ar fi fost doar 180. Asta inseamna ca sistemul era PREGATIT pentru valul 4. Si acesta este raspunsul la toate problemele ridicate.

  Sistemul sanitar si guvernul nu au fost insa pregatiti pentru RAZBOIUL psihologic declansat impotriva poporului roman.

  Ca intotdeauna alegerea poporului roman a fost proasta, a fost alegerea trista a unui popor de prosti. Ca sa te lasi manipulat de o huiduma isterica, de niste borfasi politici fericiti ca suita de crize le mai amana dosarele de la DNA, de un golan de stadion si o armata de popi prosti si lacomi nu face decat sa ne plaseze ca mental si psihologie in plin ev mediu.

  Daca urasc ceva la intelectualii romani este aceasta lasitate de a spune lucrurilor pe nume.

  Ce spune reputatul doctor, imi aminteste de o vorba inteleapta.: „Vezi pe cine nu ai voie sa critici ca sa afli cine detine puterea.”

  Intelegeam daca spunea ca ministrul USR de la sanatate nu avea ce cauta acolo, ca nu avea experienta sa conduca un sistem atat de mare, ca nu avea energia (ca Tataru), charisma si renumele (ca Victor Costache) pentru a impune respectul unei caste profesionale renumita prin cinism, aroganta si anarhie.

  Daca spunea ca ministrul nu a declansat o campanie de promovare si informare asupra vaccinarii, iarasi intelegeam.

  Asa se trece sub tacere golania pesedista, aurista si popeasca:
  -nu exista virusul,
  – masca te omoara
  – ne pune Iohannis botnita,
  – nu vrem vaccin, vrem testare gratuita,
  – nu vrem vaccin, vrem medicamente
  – Iohannis tampeste copii Romaniei, vrem scoala normala,
  – vaccinul te omoara,
  – cei nevaccinati sunt lasati sa moara sau sunt omorati in ATI
  – nu vrem certificate verzi pentru ca sunt discriminatorii
  – vaccinul contine chipuri 5G si Bill Gates preia controlul omenirii
  – vaccinul contine o vietate extraterestra pe baza de aluminiu cu un cap si trei picioare care preia controlul
  – COVID inseamna Controlul Omenirii prin Vaccinare si Identificare

  Astea sunt prostiile pe care le aude/vede zilnic poporul roman pe FB, Whatsapp, forumuri, pareri medicale, TV, partide politice.

  Ca „liberal” imi doresc ca fiecare sa aleaga pentru sine, sa-si spuna parerea si in general sa faca ce ii trece prin cap cata vreme nu afecteaza pe altcineva.

  Dar atacurile astea la adresa presedintelui indica interesul de a acoperi cumplitul razboi psihologic condus de serviciile rusesti prin intermediul diverselor ferme de troli.

  Cine o plateste oare pe d-na Intertrigo? Aceasta este intrebarea serioasa.

  octombrie 31, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.