Cosette Chichirău, numele tău e CRIZA! Cine oprește noul dezmăț din coaliție?

Cosette Chichirău, numele tău e CRIZA! Cine oprește noul dezmăț din coaliție?

aprilie 23, 2021 1

Este incredibil ce se întâmplă! Sigur, era de așteptat ca viața la putere să fie mult mai dificilă decât cea în Opoziție, dar parcă e prea mult ce se întâmplă cu USRPLUS.

Nu mai repet că sursa tuturor relelelor este tolerarea  ”talibanilor”, care au plantat în temelia actualei coaliții semințele scandalului peren – o bombă, în politica reală.

Apropo, înțeleg că Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, n-ar fi străin de armata de gherilă media formată din isterici de-a dreptul, care înjură ca la drumul mare, pe oricine: președinte Iohannis, premierul Cîțu, politicieni, ziariști, analiști etc.

Să fie asta explicația pentru care ministerul domnului Ghinea a dat primul mare rateu cu respingerea de către Comisia Europeană a proiectului PNRR trimis la Bruxelles?

Nu de alta, dar când mintea ta stă setată pe cum să alimentezi ura față de tot ce viețuiește în juru-ți, cum Dumnezeului să te mai ocupi ca lumea de marele Plan Național de Redresare și Reziliență?

Sigur, accept nuanța că ”a fost respins draftul, nu PNRR, dar hai să fim serioși! E deja un prim pas cu stângul, la doar câteva zile după ce USRPLUS a înghițit o mare broască politică: Florin Cîțu a rămas premier după criza provocată exact de USRPLUS, care i-a cerut capul premierului pentru că l-a ”mazilit” pe Vlad Voiculescu de la Sănătate.

Aproape toți observatorii din media și politică au conchis că liderii USRPLUS au aruncat țara în criză, chiar în plină pandemie, atunci când au spus că nu mai vor la guvernare cu Cîțu premier, iar sondajele de opinie viitoare în mod sigur vor reflecta că au băgat țara în criză, ca niște iresponsabili veniți să se joace la guvernare, nu să îndrepte răul clasic.

După 7 zile de scandal și balamuc balcanic, uite că au vrut tot la guvernare, și tot cu Cîțu premier! La ce bun atunci prostia cu ”nu mai avem încredere în premier”? La nimic.

Dar iată că, la doar câteva zile după ce au revenit la guvernare cu coada-ntre picioare, cei de la USRPLUS provoacă o altă criză de proporții: cea de la Iași.

Acolo, ștafeta iresponsabilității a preluat-o stimabila Cosette Chichirău. Această doamnă aparent doctă n-a înțeles nici până azi că nu mai este în opoziție, unde poate spune vrute și nevrute fără să conteze în viața oamenilor de rând, ci că are o mare răspundere pe mână dată de accesul la putere.

Și ce face onor Cosette Chichirău? Ține ea coada politică pe sus și refuză să voteze bugetul Iașiului, băgând capitala Moldovei în criză.

De ce? Pentru că nu-l suportă pe Mihai Chirica. Poate nici mie nu-mi place omul, dar asta-i discuția? Sau că, indiferent de motive, disputele personale și de imagine trebuie să treacă în planul doi atunci când în joc sunt interesele oamenilor simpli?

Ok, știu: Chirica e de la PSD, ”importat” de PNL, liberalii sunt ”Ciuma Galbenă” sau ”USL”, dar măi oameni buni, voi nu v-ați trezit nici acum din beția vorbelor?

Chiar nu înțelegeți că, îți place sau nu tovarășul de drum, tragi la jug cu el pentru mai binele celor care-ți plătesc salariul din taxele și impozitele lor?

Nu-i pasă lui madam Cossette. Sau cel puțin așa arată gestul său de aroganță extremă, odată cu refuzul echipei sale de vota bugetul Iașiului, lăsând urbea lui Eminescu în criză totală.

Sincer, sunt șocat. Dacă tot ce face USRPLUS la guvernare e să arate cât de răi sunt tovarășii săi, atunci politica nu-i de ei.

N-au decât să-și facă bloguri, grupuri, televiziuni online, mese rotunde, site-uri și celule de vărsat veninul ca la ședințele de terapie, dar ce produc la doar câteva luni de când au venit la putere este de-a dreptul iresponsabil.

Este o sfidare absolut penibilă a electoratului, a cetățenilor simpli, care în majoritatea lor au votat USRPLUS nu ca să se certe la guvernare, ci ca să facă treabă.

Or, ce treabă face Cristian Ghinea? Dar Cosette Chichirău? Sau toți cei ca ei, care au rămas înmocirlați ca soldatul japonez în tranșeele războiului total cu toată lumea.

Măi, fraților, războiul cu PSD s-a încheiat în alegerile din iarnă, acum aveți toată pacea din lumea să reconstruiți alături de PNL și UDMR! Iar voi cum o faceți, punând bombe după bombe în casa coaliției?

Nu văd bine formațiunea proaspăt fuzionată în USRPLUS, dacă nu oprește acest apetit pentru scandal și impotență organizatorică.

Încă mai e timp pentru trezire. Românii mai pot să ierte chiar și după dezmățul provocat de Cosette Chichirău la Iași, și după prostia cu PNRR a lui Cristian Ghinea. Dar opriți-vă, odată, pentru numele lui Dumnezeu din această circotecă marca Vadim Tudor! 

Chiar vă bateți joc de cei care v-au votat, dar și de cei ce nu v-au votat, de toți cei care așteaptă de la voi o politică ”altfel”?

Păi ce diferență mai e atunci față de mafia PSD? Ăia furau pe tăcute și nu făceau nimic, voi jefuiți oamenii prin balamuc producător de blocaj politic – sursă de prejudicii imense care costă la fel de mult România ca hoția lui Dragnea&co.

Din cauza acestei mentalități de circ mediatic continuu, pierdem și banii Europei (și nu puțini deloc, în PNRR), au de pierdut și ieșenii rămași fără buget.

Poate îi vine mintea la cap lui Cosette Chichirău, rămasă parcă în transă în perioada de campanie.

Sau eventual o pot trezi la realitate domnii Barna și Cioloș, la o ședință de terapie politică, unde să-i explice că indiferent ce extaz îi creează exhibițiile anti-oricine, pe primul loc e viața omului de rând, indiferent cu cine a votat el.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.