Cosette Chichirău, prinsă de americani. A ascuns șefa USRPLUS Iași bani și afaceri în SUA? De ce a protejat-o ANI?

Cosette Chichirău, prinsă de americani. A ascuns șefa USRPLUS Iași bani și afaceri în SUA? De ce a protejat-o ANI?

mai 24, 2021 1

Cosette Chichirău a pozat în mare apărătoare a dreptății când a blocat, de capul ei, Iașiul, din cauza urii față de primarul Chirica, dar acel episod de maximă iresponsabilitate pare să nu fi fost rodul unui accident de parcurs, ci dovada unei atitudini mai vechi de iresponsabilitate a șefei USRPLUS din capitala Moldovei.

Astfel, Chichirău a deținut o firmă de panouri solare în Massachusetts, Statele Unite ale Americii (SUA), societate în care apărea și după ce și-a preluat primul mandat din Parlamentul României.

Cazul a ajuns în atenția inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI) în urmă cu mai mulți ani, însă aceștia nu au luat până acum vreo măsură.

Între timp, reprezentanții statului din SUA au arătat, printr-o serie de adrese, că parlamentarul ieșean nu a renunțat la administrarea firmei respective.

Reprezentanții statului Massachusetts (Commonwealth of Massachusetts) au indicat faptul că deputatul ieșean s-a aflat la cârma societății Wellington Solar LLC (Limited Liabiluty Company) între 2014 și 2018. Adresa este semnată de William Francis Galvin, secretarul Commonwealth-ului din Massachusetts, dezvălui bzi.ro.

Cosette Chichirău a avut firma de panouri solare în perioada 2014-2018. Doar că în anul 2016 a revenit în România, unde a candidat pentru un post de deputat în Parlamentul României.

Odată cu preluarea mandatului de deputat, aceasta ar fi trebuit să renunțe la societatea respectivă. Doar că nu a făcut asta, putându-se astfel considera că a ascuns cu bună intenție afacerile din SUA.

Astfel, s-a ajuns la această posibilă stare de incompatibilitate. Conform declarației de avere, actualul deputat USR deține un apartament în statul Massachusetts din Statele Unite. Apartamentul a fost cumpărat în anul 2012 și are o suprafață de 62 de metri pătrați. De pe urma acestuia a obținut anul trecut o chirie de 25.200 de dolari.

La capitolul active financiare, parlamentarul a declarat 9 conturi curente în diverse monede de circulație internațională, precum și un fond de investiții de 270 de mii de dolari. A uitat însă să treacă 5.000 de euro primiți ca donație pentru alegerile de anul trecut, un alt aspect pe are ANI ar trebui să-l cerceteze.

Abia într-o declarație de avere rectificată în februarie 2021 Cosette Chichirău și-a adus aminte de banii pe care i-a primit pentru campania electorală din perioada august-septembrie 2020, anunță gazetarii ieșeni.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.