Cracovia. Festivalul culturii romane. Impresionant!

mai 3, 2009 0

A inceput asa (pe blog): „Sintem la mai putin de o saptamina de Festivalul Culturii Romane (editia a doua). Asta inseamna ca telefoanele suna fara incetare, avem o lista impresionanta cu chestii care trebuie inca puse la punct, detalii de ultim minut, hirtogaraie, planuri, ore suplimentare la birou. Dar e reconfortant si promitator, daca ne gindim la succesul editiei de anul trecut.

Una din legile nescrise ale fizicii e ca atunci cind ai multa treaba, faci ce faci si-ti mai gasesti ceva in plus de facut. Asa s-a intimplat ca noi ne-am hotarit sa ne completam lista de task-uri cu un blog. Si iata-ne. E o unealta excelenta prin care sa va putem tine la curent cu ultimele noutati, cu evenimentele din timpul Festivalului Culturii Romane – si daca inca nu stiti despre ce e vorba, aruncati un ochi mai jos, inainte sa ne intilnim in splendida Cracovie, intre 23 – 30 aprilie.

  • 23 de evenimente – 6 din ele sint “coloana vertebrala” a Festivalului: piese de teatru, concerte, petreceri, filme si o premiera :)
  • savuroase mincaruri romanesti, vinuri, dansuri traditionale, cursuri de limba romana
  • 17 locatii, inclusiv Pietele din Orasul Vechi, cluburi, librarii, sali de conferinta”

S-a terminat asa (pe blog!): „Teoretic vorbind, a doua editie a Festivalului Culturii Romane s-a incheiat.

Practic, nu e chiar gata – acum tragem linia, scriem rapoartele, ne tragem sufletul, facem ordine in poze si-n amintirile inca proaspete, si ne gindim deja la editia a treia. Si, intre timp, ne-asteapta o luna mai plina de conferinte, lansari de carte (la Varsovia are loc luna asta Tirgul international de carte), proiectii de filme. Revenind insa la ce spuneam scriam mai devreme, FCR s-a terminat, dupa o saptamina intensa si obositoare in modul acela placut in care te obosesc chestiile pe care le faci cu placere, si al caror rezultat e pe masura asteptarilor – si uneori chiar peste.

Nu stiu altii cum sint, eu una am o stare de After Every Party I Die, vorba baietilor de la Sneaker Pimps. Poate din cauza ca abia acum lucrurile incep sa se linisteasca. Si probabil n-o sa ma tina prea mult, de saptamina viitoare sintem inapoi la treaba, cu motoarele turate la maxim. Evident, va tinem la curent cu tot ce se intimpla, si invitatia ramine deschisa (pentru oricare din evenimentele pe care le organizam, in oricare din orasele poloneze)”

I-am urmarit cu atentie si emotie, zilnic, pe blog. Am fost, intr-un fel, cu ei, acolo. Afectiv, in primul rind, desigur 🙂

Dati-mi voie sa va ofer linkurile postarilor de pe acest blog al bucuriei care spun o poveste de succes a ICR Varsovia, institutie condusa de – va mai amintiti, da? – Doru Branea.

Iata:

Numarul doi!

Numarul trei!

Numarul patru!

Numarul cinci!

Numarul sase!

Numarul sapte!

Numarul opt!

Numarul noua!

Numarul 10!

Numarul 11!

Numarul 12!

Numarul 13!

Numarul 14!

Numarul 15!

Numarul 16!

Numarul 17!

Respekt! Respekt! Respekt!

PS Ce ziceti, il invitam odata pe Doru Branea aici sa ne povesteasca mai multe?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.