Păi chiar, de ce să nu politizăm totul?

mai 3, 2009 0

Train Basescu a intrebat o jurnalista daca a pus-o Vantu sa politizeze TOTUL. N-am chef sa explic iar de ce, in ce sens greseste cind face asta. Dar ma seaca ipocrizia reformatoare dupa ce ai stat deja 5 ani la putere.
– guvernul tocami a a anutat un ultim tsunami de numiri politice in toata tara, peste 10000
– politicienii înşişi cand ajung la televizor, chiar la Realitatea lui Vantu, fac ore in sir de teoria conspiratiei fara nicio jena de parca ei n+ar fi insusi sistemul.
– TB a cistigat alegerile pentru ca a politizat totul, impreuna cu toti aia antiNastase
– eu sint de acord ca paranoia politica pare sa fie arma de vinzare a televiziunii. Dar Basescu e putin depasit de vremi: asa a fost mai mereu, nu s-a schimbat nimic.
– atita timp cit Basescu va raspunde asa la intrebari care il deranjeaza „politizarea” va continua sa aduca audienta, deci noi profituri, deci noi intrebari
Concluzia ar fi: de ce să-i tot tragem cu depolitizarea cind e imposibil de făcut, mai bine recunoaştem importanţa ei faptul că sunt lupte la sange, incepand de la Cotroceni, pana la televiziuni sau pana la satucele in care primarul e rege si plateste cu sirg voturile. Toata lumea e politizata, putem sa ne vedem de treaba de acum incolo? Cu alte cuvinte, poate Basescu sa spuna senin: da domnule, vantu e impotriva mea, nu-i place de mine, asta e (n-o sa inteleg niciodata cum dzeu n-a vazut cite voci de sustinere a avut si are in acest „trust” ostil – daca tot judeci cu ghioaga macar nu te mai plinge cind iti mai iei cite una intre ochi)? Paranoia politizarii e exact reteta prin care televiziunile si politicienii se vor rupe si mai mult de public. Dar asta nu inseamna ca nu vor continua sa fie la putere…

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.