CTP despre criză și viitorul politic al lui Ludovic Orban. ”Iohannis are soluțiile pregătite”

CTP despre criză și viitorul politic al lui Ludovic Orban. ”Iohannis are soluțiile pregătite”

octombrie 7, 2021 1

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi 24 că soarta guvernării este acum la mâna președintelui Iohannis.

CTP consideră că USR „s-a mânjit” aliindu-se cu AUR, iar PNL este principalul pierzător al crizei, deși sondajele apărute după intervenția jurnalistului arată că USR a scăzut mai mult decât liberalii în preferințele alegătorilor, de la 15% la 9,8%.

CTP crede de asemenea că Ludovic Orban este mort politic.

Pierzătorul principal este PNL-ul. PNL nu pierde numai cu ocazia acestei moțiuni de cenzură, deși cifra asta – 281 – spune ceva oricărui simplu cetățean. Domnule, a fost demis cu un scor zdrobitor. Nu mai contează cine, ce a votat, cine n-a votat, 281 e un scor zdrobitor.

PNL-ul pierde, de altfel, în întreaga vară a pierdut, a pierdut masiv în imagine la congresul de tristă amintire și pierd, de asemenea, și USR PLUS, care s-au mânjit cuplându-se de pomană cu AUR, degeaba, pentru că acea moțiune nici nu a ajuns să fie luată în discuție, și, de asemenea, pierd pentru că acum, după discursul domnului Grindeanu din Parlament și după ce scrie în moțiunea de cenzură a PSD-ului, USR PLUS a afirmat în fața unei țări întregi: da, suntem incompetenți, da, suntem niște ticăloși, da, am guvernat prin miniștrii noștri împotriva românilor”.

Ludovic Orban, după părerea mea, nu mai are niciun viitor politic, indiferent ce se va întâmpla cu Cîțu. Domnul Orban n-are cum să mai obțină ceva funcții acum, pentru că Klaus Iohannis nu-l va mai numi în nimic, el nu mai este președinte al partidului, nu va mai fi nici președintele Camerei Deputaților… Ce să facă? Să-și facă un partid separat? Este încheiată traiectoria politică la nivel înalt a domnului Orban.

Odată guvernul Cîțu picat, totul depinde de ceea ce va face Klaus Iohannis. Dacă ne gândim logic, atunci când a început toată această desfășurare prin demiterea lui Stelian Ion de către Florin Cîțu, e de crezut că și-au făcut socotelile cei care au generat-o. În primul rând, președintele Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla în continuare?

Toți pașii de până acum erau previzibili, era previzibil că va fi ales Florin Cîțu la partid, era previzibil că apoi va fi moțiune de cenzură și va pica Guvernul, deci, are soluțiile pregătite. 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “CTP despre criză și viitorul politic al lui Ludovic Orban. ”Iohannis are soluțiile pregătite”
 1. Avatar

  Iolanda

  PNL pierde pentru ca dl Citu prin colonelul Ghoerghita si dl Arafat s-a implicat personal in gestionarea pandemiei, iar starea Romaniei din acest punct de vedere e catastrofala.
  USR+ nu pierde nimiec, nu e vina lui ca PNL si PSD au votat pentru a nu intra pe ordinea de zi motiunea de cenzura depusa de USR. Doar am vazut ca ambele sunt antidemocratice.
  PSD spera ca introducand critici la adresa USR+, acestia sa nu o voteze. Dar ei au fost mai intelepti, au spus, treaca de la noi. Ei ar fi preferat ca motiunea lor sa treaca, ea a si fost depusa cu 3 saptamani inainte de cea a PSD-ului.
  Este un sah mat din partea USR. PNL trebuie sa aleaga, fie merge cu PSD fie merge pe calea reformelor (oameni competenti in functiile publice, cinste in gestionarea banilor). PNL are de ales acum.

  octombrie 7, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.