Americanii pariază pe Cristian Diaconescu, PMP devine alternativă la PNL și USR. Ținta: Cotroceni – 2024

Americanii pariază pe Cristian Diaconescu, PMP devine alternativă la PNL și USR. Ținta: Cotroceni – 2024

octombrie 7, 2021 8

PMP revine în forță în prim-planul politicii mari din România, într-o perioadă în care românii și-au pierdut încrederea în partidele de dreapta, în special în USR și PNL.

Ultimul sondaj INSCOP arată o prăbușire a cotei electorale a USR, care scade de la 15% în alegeri la numai 9,8%.

Liberalii au și ei o scădere, chiar dacă mai usoara, de la 25% la 21,9%.

PMP nu a reușit să treacă la doar câteva zecimi de procent pragul electoral la ultimele alegeri, dar rămâne partidul alternativă pe dreapta, cu un număr foarte mare de primari și consilieri locali.

Iar după ce Cristian Diaconescu a venit la conducere, porțile partidului se deschid puternic nu doar spre interior, cu revenirea PMP în sondajele de opinie, dar mai ales în exterior.

Astfel, politicianul român cu cea mai mare credibilitate în cancelariilor occidentale primește o mână de ajutor direct din Statele Unite ale Americii.

P.J. Crowley, fost asistent al secretarului de stat la Departamentul de Stat al SUA, a fost numit consilier al președintelui PMP, Cristian Diaconescu, scrie stiripesurse.ro.

Prin această mișcare practic democrații americani, aflați la putere în SUA, indică clar pe cine mizează în România în acest moment.

”Colegiul Național al PMP reunit online azi a dezbătut subiectele politice și sociale la zi și a luat o serie de decizii organizatorice astăzi în ceea ce privește Liga Aleșilor Locali, organizarea și comunicarea politică. Constatăm că situația în ceea ce privește actul de guvernare este critică, lipsind voința politică privind formarea unui guvern eficient care să rezolve problemele sociale și economice generate de criza Coronavirus”, arată forul de conducere al PMP, într-un comunicat de presă.

CN al PMP a decis numirea lui Laurențiu Neghină, primarul municipiului Onești, în funcția de președinte interimar al Ligii Aleșilor Locali PMP.

Laurențiu Neghină  a câștigat mandatul de primar cu 42% la alegerile locale din septembrie 2020, iar PMP este al treilea partid, la nivel național, în ceea ce privește numărul de aleși locali.

Prin aceste mișcări politice, PMP arată că are cu ce să joace în continuare un rol important pe scena politică din România, când criza politică provocată de USR, PNL, PSD și AUR transmite un mesaj de lipsă de speranță pentru populație.

Cristian Diaconescu a fost primit recent și de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, în continuarea relației foarte bune începute peste Prut de fost președinte Traian Băsescu, al cărui consilier a fost și actualul lider al PMP.

Diaconescu, în plus, este poate cea mai respectabilă figură politică internă cu contacte la nivel înalt în Uniunea Europeană și Statele Unite, de pe vremea când a ocupat funcția de ministru de Externe.

Liderul PMP este o figură echilibrată, vorbește întotdeauna decent și cu respect față de toți jucătorii politici interni și se plasează tot mai clar în postura unui candidat cu șanse la alegerile prezidențiale din 2024.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
8 comments on “Americanii pariază pe Cristian Diaconescu, PMP devine alternativă la PNL și USR. Ținta: Cotroceni – 2024
 1. Avatar

  Romeo

  De ce este băgat și USR la pierderi de electorat ? Lucrăm și cu presupuneri ?

  octombrie 8, 2021 Reply
 2. Avatar

  Gheorghe Tatiana

  Într-adevăr Dl.Cristian Diaconescu, este singurul politician în care am încredere și merită să fie ales președinte al României în 2024.

  octombrie 8, 2021 Reply
 3. Avatar

  Gheorghe Tatiana

  Într-adevăr, Dl.Cristian Diaconescu, este posibil președintele României în 2024.

  octombrie 8, 2021 Reply
 4. Avatar

  C-ta Ionescu

  Cristian Diaconescu este singurul politician pe caree l-am apreciat de la bun inceput si pe care-l apreciez la fel de mult si in prezent.

  octombrie 9, 2021 Reply
 5. Avatar

  Aurel

  Dl Cristian Diaconescu , este un nume de referinta in politica, acesta fiind unul dintre politicienii care vorbesc cu masura , cu seriozitate , ca un bun cunoscator al problemei abordate si interesant este ca vorbeste cand este necesar si cat este nevoie. Este un politician cum rar se intalneste in politica romaneasca .Exprim aprecierea si respectul fata de Domnia Sa. Astept cu nerabdare urmatoarele alegeri. Sper ca intr-un final, sa ne gasim conducatorul de care Tara are nevoie.

  octombrie 9, 2021 Reply
 6. Avatar

  valentin butnaru

  In actuala formula de colaborare politica cu PSD , nu e posibil ! Cel mult ministru de externe !

  octombrie 9, 2021 Reply
 7. Avatar

  Manea Marin

  Pe domnul Cristian Diaconescu îl urmăresc de ani de zile și ma tot întreb de ce oare partidele nu și aleg liderii capabili și onești cu e Domnia Sa. Dar așa se întâmpla când partidele câștigătoare in alegeri urmăresc frăția banului, frăția puterii și nicidecum onestitatea liderului ales pentru binele țării. Eu consider ca un PM cum e cazul domnului Călin Georgescu ca PM si domnul Cristian Diaconescu ca Președinte al României ar fi un mare câștig pentru țara.

  noiembrie 9, 2021 Reply
 8. Avatar

  Dudaș

  PMP partidul cu cei mai titrați membrii, oameni cu știința de carte, vizionari, bine pregătiți, cu experiență, performanți , cu dragoste de țară și popor și merită să prezinte un candidat cu toate șansele de a fi ales , la alegerile prezidențiale .
  Deocamdată candidat pare a fi Cristian Diaconescu , dacă se confirmă, de califică in lupta pentru Cotroceni îl susținem cu toată încrederea, și învingerea că va fi un președinte cu respect, dăruire și dragoste față de increderea acordată .
  Mult succes și DOAMNE AJUTĂ-NE.

  februarie 2, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.