Cum a picat Cioloș în plasa AUR. Un interviu care nu l-a putut ierta nici pe liderul USRPLUS

Cum a picat Cioloș în plasa AUR. Un interviu care nu l-a putut ierta nici pe liderul USRPLUS

septembrie 16, 2021 1

Cosmin Prelipceanu realizează la Digi 24 o respectabilă emisiune de analiză, dezbatere și interviu.

Moderatorul nu depășește niciodată limita bunului-simț în relația cu invitații, dar pune întrebările incomode fără să cedeze în fața tentativelor unora dintre intervievați de a ocoli răspunsul sau de a duce discuția pe terenul propagandei politice și al repetării unor lozinci ieftine.

Prelipceanu a fost perceput de publicul votant drept un aliat al USRPLUS, dar această imagine era dată de trecutul în care în vizorul său intraseră inevitabil liderii PSD din vremea guvernărilor Dragnea.

Acum, când USRPLUS a ajuns la masa puterii, jurnalistul nu putea lăsa deontologia profesională deoparte. De aceea, mai ales de când a izbucnit criza USRPLUS-PNL, nu a ezitat să ia la întrebări lideri ai USRPLUS pentru o chestiune evidentă, încă nelămurită de aceștia: alianța de conjunctură cu AUR pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ultimul interviu a fost savuros pe acest subiect. Dacian Cioloș, invitatul emisiunii, n-a putut să scape din încleștarea moderatorului. Cu toate acestea, Prelipceanu nu a reușit să scoată de la Cioloș un răspuns credibil, acesta rămânând prizonierul unui discurs ”lemnos”, fără argumente logice.

De fapt, discuția a arătat capcana imensă în care a căzut USRPLUS, din ură față de PNL. Asocierea cu AUR va costa enorm imaginea USRPLUS pe termen mediu și lung, iar acesta este un preț mult mai mare decât umilința de a continua în Guvernul Cîțu chiar și alături de un premier care a ”ras” doi miniștri USRPLUS:

Secvență din interviul acordat de Dacian Cioloș pe tema relației USRPLUS-AUR

„Merită ca un astfel de partid să fie capabil să dea jos guvernul pe mâna dumneavoastră, d-le Cioloș. Cum explicați la Bruxelles că cunteți parteneri cu un partid antivaccinist, xenofob, neofascist?

  • Dacian Cioloș: Noi nu suntem parteneri cu AUR

„Nu sunteți parteneri cu AUR cu care ați semnat moțiunea de cenzură?”

  • Nu, nu suntem parteneri pentru că nu am semnat niciun program comun, nu avem viziuni comune, obiective comune, noi nu suntem parteneri…

Stați puțin, de ce spuneți că nu aveți obiective comune, dărâmarea guvernului din care faceți parte nu e un obiectiv comun?

  • Colegii din parlament lucrează cu formațiunile care au intrat în parlament pe proceduri parlamentare. Un parteneriat înseamnă altceva, să ai programe comune, noi avem parteneriat cu UDMR și cu PNL

Adică, sunteți de acord cu ceea ce zice AUR?

  • Tocmai v-am spus că eu nu sunt de acord. Am fost cel care am susținut în Parlamentul European ca certificatul verde să fie implementat în toate statele membre (….) Noi nu avem proiecte comune cu AUR

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.